Bøderegn over de nordjyske veje

Mere end 1000 nordjyder får bøder efter stor kampagne mod fartglade bilister

Arkivfoto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto: Scanpix Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:1042 nordjyske bilister kan se frem til større eller mindre bøder ovenpå sidste uges fartkampagne, der blev gennemført med deltagelse af Nordjyllands Politis 10 nye ATK-vogne. De var alle for første gang i aktion på samme tid, efter at de kom til Nordjylland først i februar.

Fartkampagnen var et led i en fælles europæisk indsats mod fartsyndere.

- Vi havde ATK-vognene ude til 36 kontroller rundt om i Nordjylland. Dertil kommer, at vi gennemførte 10 kontroller med laserudstyr, så det blev til i alt 46 kontroller i landsdelen, oplyser chefen for Færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi, vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt.

Hundredvis af klip

Udover bøder af varierende størrelse kan 232 af bilisterne se frem til klip i kørekortet, ni kan se frem til betingede frakendelser af deres førerbevis, mens to bilister står til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Den ene af dem var bilisten, der drønede igennem Limfjordstunnellen med en hastighed på 192 kilometer i timen, hvilket også var rekord for samtlige målinger i Nordjylland i forbindelse med fartkampagnen.

Fart på hele landet

Også i resten af landet røg fartglade bilister i politiets fælder. På landsplan blev der konstateret 9.302 forseelser. Af dem var 8.968 trafikanter, der kørte for stærkt. De 7.911 blev målt og fotograferet ved hjælp af den automatiske trafik kontrol.

I alt står 1351 bilister til klip i kørekortet, og 298 overskridelser af fartgrænsen var så alvorlige, at de medfører betinget frakendelse af førerretten.

Den 1. februar øgede politiet antallet af fotovogne på vejene i hele landet fra 25 til 100.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden