Bødker får kæmpekontrakt af NHL-finalisterne San Jose

Der er gang i svingdøren for danskerne i NHL. Fredag har både Frans Nielsen og Mikkel Bødker skiftet klub.

Phoenix Coyotes' Boedker skates away from Winnipeg Jets' Bogosian during their NH hockey game in Glendale Bødker Foto: Reuters/Rick Scuteri

Phoenix Coyotes' Boedker skates away from Winnipeg Jets' Bogosian during their NH hockey game in Glendale Bødker Foto: Reuters/Rick Scuteri

Den lynhurtige danske wing Mikkel Bødker har skrevet en kontrakt med sæsonens Stanley Cup-finalister fra San Jose Sharks.

Ishockeyklubben er blevet enig med danskeren om en kontrakt, der har en samlet værdi af 16 millioner dollar. Det fremgår af klubbens hjemmeside.

26-årige Bødker skiftede for kun få måneder siden fra Arizona Coyotes til Colorado Avalanche, men den rejselystne dansker skal nu fremover slå sine folder i Californien.

San Jose Sharks betaler Mikkel Bødker fire millioner dollar om året i de næste fire sæsoner. I NHL-sammenhæng er der ikke tale om et bemærkelsesværdigt beløb, men Bødker kan alligevel glæde sig over at blive en af Danmarks bedst betalte sportsstjerner.

Bødker har spillet 463 NHL-kampe og lavet 225 point. I den netop afsluttede sæson lavede københavneren samlet 51 point i 80 kampe.

Tidligere på dagen kom det frem, at også danske Frans Nielsen skifter klub. I de kommende seks år spiller han for Detroit Red Wings. Med skiftet til Detroit forlader Frans Nielsen dermed New York Islanders, hvor han har spillet gennem de seneste ti sæsoner.

I juni skiftede også den danske målmand Frederik Andersen klub.

Danskeren bliver betragtet som en af de bedste målmænd i ligaen, og han blev med sit skifte fra Anaheim Ducks til Toronto Maple Leafs den bedst tjenende dansker i NHL med en kontrakt på omkring fem millioner dollar om året.

Også Lars Eller skiftede i juni klub fra Montreal Canadiens til Washington Capitals.

Den danske svingdør i NHL er dog ikke kun åben for nuværende stjerner. I juni blev tre nye, unge danske ishockeytalenter valgt i den såkaldte NHL-draft, hvor klubberne i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, på skift sikrer sig rettighederne til at skrive kontrakt med fremtidens spillere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.