Bødker får kæmpekontrakt af NHL-finalisterne San Jose

Der er gang i svingdøren for danskerne i NHL. Fredag har både Frans Nielsen og Mikkel Bødker skiftet klub.

Phoenix Coyotes' Boedker skates away from Winnipeg Jets' Bogosian during their NH hockey game in Glendale Bødker Foto: Reuters/Rick Scuteri

Phoenix Coyotes' Boedker skates away from Winnipeg Jets' Bogosian during their NH hockey game in Glendale Bødker Foto: Reuters/Rick Scuteri

Den lynhurtige danske wing Mikkel Bødker har skrevet en kontrakt med sæsonens Stanley Cup-finalister fra San Jose Sharks.

Ishockeyklubben er blevet enig med danskeren om en kontrakt, der har en samlet værdi af 16 millioner dollar. Det fremgår af klubbens hjemmeside.

26-årige Bødker skiftede for kun få måneder siden fra Arizona Coyotes til Colorado Avalanche, men den rejselystne dansker skal nu fremover slå sine folder i Californien.

San Jose Sharks betaler Mikkel Bødker fire millioner dollar om året i de næste fire sæsoner. I NHL-sammenhæng er der ikke tale om et bemærkelsesværdigt beløb, men Bødker kan alligevel glæde sig over at blive en af Danmarks bedst betalte sportsstjerner.

Bødker har spillet 463 NHL-kampe og lavet 225 point. I den netop afsluttede sæson lavede københavneren samlet 51 point i 80 kampe.

Tidligere på dagen kom det frem, at også danske Frans Nielsen skifter klub. I de kommende seks år spiller han for Detroit Red Wings. Med skiftet til Detroit forlader Frans Nielsen dermed New York Islanders, hvor han har spillet gennem de seneste ti sæsoner.

I juni skiftede også den danske målmand Frederik Andersen klub.

Danskeren bliver betragtet som en af de bedste målmænd i ligaen, og han blev med sit skifte fra Anaheim Ducks til Toronto Maple Leafs den bedst tjenende dansker i NHL med en kontrakt på omkring fem millioner dollar om året.

Også Lars Eller skiftede i juni klub fra Montreal Canadiens til Washington Capitals.

Den danske svingdør i NHL er dog ikke kun åben for nuværende stjerner. I juni blev tre nye, unge danske ishockeytalenter valgt i den såkaldte NHL-draft, hvor klubberne i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, på skift sikrer sig rettighederne til at skrive kontrakt med fremtidens spillere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst