Bødskov: Alle på tålt ophold er uønskede

Justitsminister Morten Bødskov (S) siger, at han tager Højesterets dom i Kakarvandi-sagen til efterretning.

Bødskov: Alle på tålt ophold er uønskede

Højesteret vendte fredag tommelfingeren nedad for de vilkår, som en iransk mand på tålt ophold lever under i Danmark.

Dermed har Højesteret slået fast, at kravet om, at den udvisningsdømte Elias Kakarvandi dagligt skal melde sig i Sandholmlejren, er et urimeligt indgreb mod hans bevægelsesfrihed og i strid med menneskerettighederne.

Justitsminister Morten Bødskov (S) oplyser i en pressemeddelelse, at han tager dommen til efterretning.

- Jeg vil nu bede mine embedsmænd om at analysere dommens konsekvenser nærmere, siger Bødskov.

Han hæfter sig ved, at Højesteret ikke tilsidesætter loven bag reglerne om tålt ophold.

- Dommen er en konkret afgørelse i den pågældende sag, hvor Højesteret har vurderet, at pålægget om ophold i Center Sandholm og den deraf følgende meldepligt i hvert fald på nuværende tidspunkt er uproportionalt, siger Morten Bødskov og fortsætter:

- Der er tale om personer, der har begået krigsforbrydelser eller andre alvorlige forbrydelser. De skal udsendes af landet, så snart det er muligt. Derfor skal vi have effektive regler, der kan understøtte dette, siger han.

Den såkaldte tuneserlov er en kontroversiel ændring af udlændingeloven, der indskrænker bevægelsesfriheden for personer på tålt ophold ved at pålægge dem en daglig meldepligt.

Loven blev vedtaget i al hast i december 2008 med det dengang snævrest mulige flertal i Folketinget bestående af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Det skete, efter at det kom frem, at en terrormistænkt tuneser boede tæt på Muhammedtegner Kurt Westergaard, som han var mistænkt for at ville dræbe.

/ritzau/

Forsiden