Bødskov beklager beslutning om boykot

Justitsministeren forsikrer om, at han og resten af det danske EU-formandskab stadig gerne vil samarbejde.

Bødskov beklager beslutning om boykot

Justitsminister Morten Bødskov (S) beklager EU-Parlamentets beslutning om delvist at indstille samarbejdet med det danske EU-formandskab.

- Formandskabet finder det ærgerligt, at Europaparlamentet torsdag har besluttet sig for at suspendere samarbejdet med rådet om enkelte, men vigtige sager.

- Det danske EU-formandskab er klar til og ønsker på vegne af rådet som hidtil et godt og konstruktivt samarbejde med Europaparlamentet på alle områder, siger Bødskov i en pressemeddelelse.

Han mener, at et godt samarbejde er til alles bedste, "ikke mindst i den nuværende økonomiske krise".

Justitsministeren forsikrer om, at han og de øvrige danske ministre, der for tiden repræsenterer EU’s medlemslande i forhandlinger med parlamentet, er fuldt indstillet på at samarbejde med parlamentarikerne på alle andre områder.

Bødskov fik verbale tæv, da han tirsdag i parlamentet skulle præsentere resultatet af medlemslandenes forhandlinger om nye regler for det grænseløse Schengen-samarbejde.

Ifølge aftalen skal medlemslandene selv have mulighed for at bestemme, hvornår de vil lukke deres grænser - uden at tage parlamentet med på råd.

Parlamentet har varslet, at den juridiske omfortolkning skal prøves ved domstolen. Og torsdag har et flertal blandt parlamentets politiske grupper desuden besluttet at boykotte samarbejdet med rådet om fem sager.

/ritzau/