Bødskov: Boligselskaber beder om hjælp

Trods bekymrede juraeksperter mener justitsministeren, at politiet skal bistå boligforeninger i konflikter.

Bødskov: Boligselskaber beder om hjælp

Når en ballademager eller kriminel person skal smides ud af sin lejlighed, skal politiet kunne viderebringe oplysninger om tidligere straffe til boligselskabet.

Det er planen med et nyt forslag fra justitsministeren og ministeren for by, bolig og landdistrikter.

Selvom udvekslingen af fortrolige og personfølsomme oplysninger bekymrer flere jurister, er justitsminister Morten Bødskov (S) overbevist om, at det er den rette vej at gå.

- Folk bliver jo allerede sat ud af boliger og afdelinger i dag, fordi de spreder utryghed og skaber kriminalitet, siger han til Ritzau.

- De oplysninger, som politiet vil kunne viderebringe, er allerede offentligt tilgængelige. Vi har jo offentlighed i retsplejen i Danmark, siger han.

Alligevel slår han fast, at lovforslaget naturligvis vil tage hensyn til retssikkerheden, når de personlige oplysninger skal sendes ud til boligselskaberne til hjælp, når de ønsker at smide en forstyrrende beboer ud.

Men selv hvis forslaget vedtages, rejser professor i jura ved Københavns Universitet Eva Smith tvivl om, hvor stort behovet er ude i boligforeningerne.

Hun frygter, at det er et lille behov som bliver gjort til et stort problem og nu skal have sin egen lov, selvom der kun foreligger boligforeningernes ord for, hvor stort problemet er.

- Dialogen med boligforeningerne har vist, at det er et instrument, som de har ønsket igennem flere år, siger justitsministeren.

Han har dog ikke noget tal for, i hvor mange tilfælde boligforeninger i de 34 udsatte boligområder i Danmark har haft brug for oplysninger fra politiet for at smide kriminelle beboere ud.

På konferencen "Styrket tryghed i udsatte boligområder" i Brøndby har justitsminister Morten Bødskov sammen med by- og boligminister Carsten Hansen (S) fremlagt forslaget. Dagens oplægsholdere er alle kommet med deres bud på, hvordan man kan øge trygheden i udsatte boligområder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.