Bødskov om EU-boykot: Nu venter vi og ser

Nogle EU-parlamentarikere har "følelserne uden på tøjet", siger Danmarks justitsminister om hård kritik.

Bødskov om EU-boykot: Nu venter vi og ser

- Nu må vi se, hvor det hele ender.

Sådan lyder meldingen fra justitsminister Morten Bødskov (S) til udsigten om en truende boykot af det danske EU-formandskab.

- Jeg kan forstå, at der bliver afholdt et møde i morgen, og så tager vi den derfra. Vi må tage stilling til det, når vi har resultatet af drøftelserne i Europa-Parlamentet, siger den danske minister.

Der er ikke truffet nogen endelig beslutning om, hvorvidt EU-Parlamentet vil stoppe med at forhandle med det danske EU-formandskab på en række sager. Men der kommer en klar udmelding torsdag.

Det siger parlamentets formand, Martin Schulz, efter at det er kommet frem, at formændene for de fire største grupper i parlamentet lægger op til at lamme forhandlinger om cirka 10 konkrete sager på retsområdet.

De er sure på Danmark, som i øjeblikket har EU-formandskabet, fordi de føler sig tromlet i en ny aftale om det grænseløse Schengen-samarbejde.

Parlamentarikerne mener, at medlemslandene med Danmark i spidsen i sidste uge satte EU-Parlamentet uden for indflydelse i dele af ny Schengen-aftale.

Morten Bødskov var tirsdag i EU-Parlamentet for at forsvare aftalen, og her blev han mødt af stor utilfredshed og buhråb.

- Jeg tror, at visse parlamentarikere havde følelserne meget uden på tøjet. Sådan er det jo i politik, lyder det fra den danske minister.

/ritzau/