Bødskov skal forklare sig i Europaudvalget

Justitsministeren skal torsdag forklare, hvorfor han har gjort sig til mål for Europaparlamentets vrede.

Bødskov skal forklare sig i Europaudvalget

Justitsminister Morten Bødskov (S) skal nu forklare danske folketingspolitikere sin spegede situation i forhold til Europaparlamentet.

Parlamentet lægger op til en boykot af i hvert fald en del af samarbejdet med det danske EU-formandskab de sidste små tre uger. Derfor har Europaudvalgets formand, Eva Kjer Hansen (V), bedt regeringen komme og forklare sig ved et møde torsdag.

- Det er jo skrappe meldinger, der kommer fra Europaparlamentet. Der må vi have fulgt op og høre, hvordan regeringen nu vil håndtere denne her situation. Det er underligt, at justitsministeren bringer sig selv i en situation, hvor han får så voldsomt skældud.

- Det er underligt, hvordan hele denne her sag er blevet håndteret. Og det er jo også medvirkende til, at reaktionen er så voldsom, at man sådan med meget kort varsel skifter hjemmelsgrundlag og dermed ændrer hele beslutningsprocessen, siger Kjer Hansen.

Hendes udtalelser kommer på et tidspunkt, hvor der stadig er en smule usikkerhed om, hvor omfattende en boykot der kan blive tale om. Det ser udvalgsformanden frem til at få afklaret.

- Jeg håber så sandelig, at det er isoleret på Schengen, og at det ikke får konsekvenser ellers.

- Vi har brug for i udvalget at høre, hvilke initiativer regeringen tager for at få rettet op på den voldsomme kritik. Og hvordan den nu vil arbejde i den sidste del af formandskabet for forhåbentlig at få indgået nogle flere aftaler med parlamentet, siger Eva Kjer Hansen.

Venstres medlem af Europaparlamentet Jens Rohde siger til Ritzau, at parlamentet vil suspendere alle forhandlinger med det danske formandskab om nye regler for Schengen-området. Den formelle beslutning ventes truffet på et møde torsdag formiddag.

/ritzau/