Danmark

Bødskov til anonyme S-kritikere: Stå frem

Morten Bødskov anbefaler, at de anonyme S-ministre, som kritiserer topstyringen i partiet, står frem.

Bødskov til anonyme S-kritikere: Stå frem

Hvis man vil kritisere, så må man stå frem ved navns nævnelse.

Sådan lyder opfordringen fra justitsminister Morten Bødskov (S), efter at anonyme ministre og folketingsmedlemmer samt navngivne borgmestre i søndagens Politiken kritiserer Socialdemokraterne for at være topstyret.

Kritikken går på, at alle beslutninger i partiet træffes egenrådigt af statsminister Helle Thorning-Schmidt, hendes rådgiver Noa Redington og finansminister Bjarne Corydon.

- De udspil, der er fremlagt, er funderet i regeringsgrundlaget, og både udspil og regeringsgrundlag er grunddigt diskuteret i den socialdemokratiske folketingsgruppe og hovedbestyrelse. Der er intet grundlag for at snakke om topstyring.

- Og hvis man har en kritik eller er uenig med linjen, så må man jo stå frem med navns nævnelse og komme med kritikken. Det er for nemt at kritisere anonymt, og jeg giver ikke noget for anonym kritik, siger Morten Bødskov.

Han slår fast, at den reformkurs, regeringen har lagt, ligger i forlængelse af den "socialdemokratiske tradition for, hvordan vi skal skabe velfærd i Danmark".

- Regeringen har sat gang i nødvendige tiltag for at sikre vækst, uddannelse og mere velfærd. Vi skal have Danmark ud af krisen, siger Bødskov.

Et par navngivne borgmestre, Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, og borgmesteren i Albertslund, Steen Christiansen, mener ikke, at regeringens reformer vil gavne borgerne, hvormed den er langt fra socialdemokratiske kerneværdier.

Men det afviser Morten Bødskov.

- Den reformkurs, vi har sat os i spidsen for, skal sikre, at der er penge til at forny velfærden, så kommunerne netop ikke skal opleve store nedskæringer og fyringsrunder. De vil give mulighed for at sikre den kommunale velfærd, siger Morten Bødskov.

/ritzau/