Bødskov: Vi skærper indsatsen mod bandernes boliger

Indsatsen mod bandekriminaliteten har det højeste niveau nogensinde, siger justitsministeren.

Bødskov: Vi skærper indsatsen mod bandernes boliger

Politiet giver nu banderne grovfilen.

- Vi skærper indsatsen mod de boligområder, hvor vi ved, at de er til stede, så de ikke rekrutterer nye medlemmer til deres modbydelige netværk. Indsatsen har det højeste niveau nogensinde, siger justitsminister Morten Bødskov (S) efter mandagens tre skudepisoder i Storkøbenhavn.

Det har den højeste prioritet fra politisk side, fastslår justitsminister Morten Bødskov.

Der er siden nytår foretaget 1400 visitationer, og 80 steder er ransaget, mens over 300 bandemedlemmer er idømt fængselsstraffe.

- Der gives ikke ved dørene i indsatsen. Derfor er der ved at blive bygget 200 ekstra fængselspladser samt 48 pladser til rockere, påpeger justitsministeren.

En 23-årig mand blev natten til tirsdag opereret på Rigshospitalet efter at være blevet såret af skud mandag aften i Husum i København. Forinden var der blevet affyret fire skud i Bagsværd mod en 17-årig, der havde forladt et pizzeria på Triumfvej.

Desuden blev der mandag aften affyret mindst 10 skud mod to parkerede biler ved et klubhus, som tilhører rockerklubben Bandidos i Hvidovre.

Justitsministeren afviser kritik fra Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, af, at han overlader opgaven til politiet.

- Politiet er langt foran Karsten Lauritzen. De prioriterer indsatsen skarpt hver eneste dag. Lige nu er der en alvorlig situation med vanvittige mennesker. Politiet fortjener fuldkommen opbakning til den meget højt prioriterede indsats, siger Morten Bødskov.

- Det, vi ser, er fuldkommen absurd. Derfor er der ét svar: Det er grovfilen. Og det får de nu. Mens vi tager den hårde kerne ud af miljøet, skal vi sikre, at rekrutteringen til miljøet stoppes.

- Derfor har vi aftalt med partierne bag politiforliget at sætte ind overfor de udsatte boligområder, siger Morten Bødskov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.