Udland

Bølge af drab skyller hen over amerikanske storbyer

En række amerikanske byer oplever en voldsom stigning i drabstallet. Færre politipatruljer kan være en årsag.

Antallet af drab er øget kraftigt en række steder i USA, viser en ny statistik. I mindst 30 storbyer er der tale om store stigninger sammenlignet med sidste år, skriver The New York Times.

Oplysningerne, der er hentet i den nationale statistisk over kriminalitet, viser, at der i storbyen Milwaukee i delstaten Wisconsin er sket en stigning på 76 procent i antallet af drab - den største forøgelse i en amerikansk by.

Men også i St Louis i Missouri er der sket en drastisk stigning på 60 procent efterfulgt af Baltimore i Maryland, hvor stigningen har været på 56 procent.

Udviklingen med flere og flere drab i en række storbyer blev først opdaget i sommer, og der gives forskellige forklaringer på udviklingen i forskellige byer.

En forklaring kan være, at politiet patruljerer stadigt mindre i gaderne, mens en anden kan være flere våben i bandemiljøerne.

BBC fremhæver i en reportage, at det kan være den såkaldte Ferguson-effekt efter politiets drab på en ung, sort mand i Ferguson i Missouri, som har medført færre politipatruljer på gaderne.

I Milwaukee steg antallet af drab fra 59 sidste år til 104 i år, mens der i St Louis skete en stigning fra 85 i fjor til 136 i år. Også i storbyer som New Orleans, Chicago, Kansas City, Dallas, New York og Philadelphia er der registreret stigninger i drabstallet.

The New York Times nævner flere eksempler på de tragedier, der gemmer sig bag tallene. Tamiko Holmes, som er mor til fem, har mistet to af sine næsten voksne børn inden for otte måneder ved to separate skyderier.

I januar blev hendes 20-årige datter dræbt ved et røveri under et fødselsdagsselskab på en restaurant. Seks måneder senere kom politiet igen for at fortælle hende, at hendes 19-årige søn var dræbt af skud i hovedet.

Politiet kender hverken motivet eller gerningsmanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.