Udland

Bøn fra Ban Ki-moon: Nedtrap konflikt i Gaza

Efter drab på militær chef opfordrer FN's generalsekretær til nedtrapning af konflikt i Gaza.

Bøn fra Ban Ki-moon: Nedtrap konflikt i Gaza

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, opfordrer til en nedtrapning af konflikten i Gaza. Meldingen kommer, efter at Ahmed al-Jaabari, den militære chef for den radikale palæstinensiske bevægelse Hamas, onsdag er blevet dræbt.

Generalsekretæren vil have begge parter til at holde igen.

- Begge parter bør gøre alt for at undgå yderligere optrapning, og de skal overholde deres forpligtigelser i henhold til den internationale lov for at sikre, at de civile bliver beskyttet, siger talsmand Martin Nesirky.

Ahmed al-Jaabari blev dræbt, da han sad i en bil sammen med en palæstinenser, som også blev dræbt, og i alt er mindst seks palæstinensere blevet dræbt ved en bølge af israelske luftangreb mod mål i Gaza.

Hamas har tidligere onsdag bekræftet, at Jaabari er blevet dræbt. En læge siger, at han blev bragt til et hospital i området.

Drabene har omgående ført til omfattende demonstrationer mod Israel i hele Gaza, hvor tusinder er på gaden. Øjenvidner siger, at der skydes op i luften, og at der er uro over hele den palæstinensiske enklave.

Israels militær siger, at drabet på Hamas-chefen er "begyndelsen på en optrappet kamp mod militante i Gaza".

Forud for angrebne har der cirkuleret rapporter om, at det israelske udenrigsministerium vil forsøge at vælte palæstinensernes præsident, Mahmud Abbas, hvis der bliver en afstemning i FN den 29. november om optagelse af Palæstina som observatørstat i FN.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.