Udland

Børn dræbt i amerikansk luftangreb i Syrien

For første gang erkender USA, at flyangreb mod militante islamister har betydet civile tab i Syrien.

To børn er blevet dræbt i et amerikansk luftangreb mod formodede islamister i Syrien, erkender USA's forsvarsministerium i en ny undersøgelse.

Angrebet fandt sted i november sidste år og var rettet mod den såkaldte Khorosan-gruppe, som menes at have forbindelser til al-Qaeda i Syrien.

Det er første gang, at Pentagon erkender, at amerikanske flyangreb har kostet civile liv i Syrien.

- Vi beklager det utilsigtede tab af liv. Angrebet skulle ødelægge mål, hvor ekstremister fra Khorosan-gruppen mødes og producerer sprængstoffer, siger general James Terry, leder af USA's operation mod Islamisk Stat og andre jihadistgrupper i Syrien, ifølge AFP.

To civile voksne pådrog sig også mindre skader i luftangrebene i november.

Der har været mange meldinger om civile tab, efter at en international koalition ledet af USA begyndte at bombe 8. august.

Pentagon har undersøgt 46 forskellige anklager om civile tab. 35 af dem er blevet fundet utroværdige, eller også har det amerikanske militær ikke haft nok informationer til at kunne vurdere dem.

Tre af meldingerne, som drejer sig om tre forskellige hændelser, er ved at blive undersøgt for at fastlægge årsagen til påståede skader. Troværdigheden af seks andre beskyldninger er endnu ved at blive vurderet, lyder det fra Pentagon.

Det bliver i øvrigt understreget, at Pentagon ikke havde nogen oplysninger om, at der befandt sig børn i området før angrebet, som derfor menes at være blevet gennemført helt efter bogen.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder sagde onsdag, at 131 civile er blevet dræbt i angreb udført af koalitionen mod Islamisk Stat siden september. 42 af ofrene skulle være børn.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.