Børn har godt af høreværn og rockmusik

Selvom man bliver far, skal man stadig leve livet. Børn skal med ud i verden, mener Adam Duvå Hall.

Børn har godt af høreværn og rockmusik

I øjeblikket sidder tv-værten Adam Duvå Hall i Thailand, hvor optagelserne til den nye sæson af realityshowet Fristet netop er gået i gang.

Men når han kommer hjem fra Hua Hin i slutningen af juli, er det til et helt andet liv end det, han er vant til.

Adam Duvå Hall skal nemlig være far. For allerførste gang. Og sådan noget fylder i tankerne - især, når man er så langt væk.

- Jeg tænker meget på, at tingene bliver anderledes, når jeg kommer hjem, og jeg glæder mig helt vildt, siger Adam Duvå Hall.

Selvom han ikke tvivler på, at livet som far kræver en del, så skal det ikke komme i vejen for nye oplevelser. Det er han meget opsat på.

- Jeg er selv vokset op med, at man som barn sagtens kunne sove som en sten på to stole med en læderjakke over sig, mens de voksne dansede på bordene, siger Adam Duvå Hall.

- Jeg tror, at børn har godt af høreværn og rockmusik. Jeg kan godt blive nervøs for, at livet som forælder bliver overpylret og isoleret, og det ønsker jeg bestemt ikke, at det skal være, siger han.

Mens Adam arbejder hårdt for at få optagelserne til Fristet i kassen, er hans kæreste Christine hjemme i Danmark. Hun er sat til at føde i slutningen af august, men allerede nu har Adam Duvå Hall gjort sig tanker om, hvordan opdragelsen af barnet skal være.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi får opdraget vores barn til ikke at være bange for fremmede. At det bliver et barn, der er med på fis og ballade.

- Jeg bliver skrækslagen over historier om børn, der bliver allergiske over for alt, fordi de aldrig har fået lov at spise jord. Børn skal ud og have hudafskrabninger på knæene, siger Adam Duvå Hall.

I et stykke tid har han vidst, at det er en lille dreng, han skal være far til. Og han er ikke i tvivl om, hvad han håber at give videre til sin søn.

- Jeg er jo selv lidt en nysgerrig nørd, der elsker at læse og se dokumentarfilm, og jeg håber, at jeg kan give noget af al min ubrugelige viden videre. Og min kærlighed til mennesker i alle former og farver, siger Adam Duvå Hall og griner lidt.

For selvom han giver faderrollen mange tanker, så er det jo ikke sikkert, at alt bliver, som man forventer.

- Der er sikkert mange forældre derude, der læser det her og tænker: "Ja ja - bare vent. Lad os se hvor rock 'n' roll lorteble nummer tusind er.

/ritzau/