Teater

Børn hygger sig med cirkus

38 unge hygger sig i denne uge med at opbygge en cirkusforestilling. Der er generalprøve i dag kl. 13, hvor lokale børnehaver er inviteret til at overvære forestillingen.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dansk Røde Kors holder i denne uge cirkusskole i Fjerritslev. Dagen indledes hver morgen med en sang. Foto: Hans Chr. Jacobsen

To timer senere - kl. 15 - er der gallaforestilling, hvor søskende, forældre og bedsteforældre ventes at fylde stolerækkerne rundt om den flotte manege midt i det runde telt på dyrskuepladsen i Fjerritslev. - Vi tog imod børnene mandag morgen, hvor vi straks satte fut i aktiviteterne. Først viste vi dem, hvordan et cirkus fungerer med masser af farver, aktivitet og musik. Samme dag fik de mulighed for at snuse lidt til de mange forskellige numre, et cirkusprogram er sammensat af, fortæller Michael West, Klejtrup. Sammen med Jan Schow fra Cirkus Showie, står de for de fire cirkusdage i Fjerritslev. Tirsdag morgen fik børnene lov til at vælge, hvilket nummer de ville indøve til forestillingen. og så gik de i gang med at øve. - Vi valgte selv at optræde med et diablonummer. Det har været sjovt at indøve nummeret. Det var helt nyt for os, så vi har allerede lært meget, lyder det fra Anders Pagh Jensen, 10 år og fra Bejstrup, og Jonas Jensen, ligeledes 10 år men fra Holmsø. Onsdag formiddag var alle samlet i det store telt for at sætte forestillingen sammen. Men Jan Schow som sprechstallmeister og Michael West ved musikanlægget. - Vær ikke nervøs. I er jo gode. Lad være med at blive nervøs, hvis noget skulle kikse. Jeg er her i manegen ved siden af jer for at hjælpe jer, beroliger Jan Schow. Dansk Røde Kors står bag cirkusskolen, og medlemmer af lokalforeningen i Fjerritslev sørger sammen med forældre for frokost og kage til cirkusaktørerne. - Målet med cirkusskolen er at give børnene en oplevelse ud fra devisen, at vi alle er gode til et eller andet, at der bliver knyttet kontakter og skabt sociale netværk på kryds og tværs mellem de nye cirkusstjerner, der kommer fra alle hjørner af kommunen, forklarer Lars Andersen fra Dansk Røde Kors.