Børn i Kløvermarken og Tuen vinder pris

Børnene i de to institutioner får Natur- og Miljøprisen 2018 for deres aktive deltagelse i opfølgende aktiviteter i Klima Rebild ugerne alle fem år

Ole Jensen
Fra prisoverrækkelsen Kim Edberg Andersen, formand teknik og miljøudvalget, Randi stub, forkvinde for Det Grønne Råd, Joan Straarup, leder Tuen og Kløvermarken samt Sanne Holm Hansen, afdelingsleder i Kløvermarken samt Sussi Handberg, primus motor for Klima Rebild ugerne. Privatfoto
7. december 2018 16:03

RAVNKILDE: Blandt fire kandidater blev det børnene i daginstitutionen Tuen i Haverslev og Kløvermarken i Ravnkilde, der blev vinder af Natur- og Miljøprisen 2018.

Prisen blev overrakt torsdag aften ved en lille sammenkomst i Ravnkilde Forsamlingshus.

Her var menighedsrådet vært ved fælles spisning for børn, forældre og søskende, hvor omkring 110 deltog.

Bagefter var der overrækkelse af prisen, der består at et flot diplom samt en præmie på 5000 kr.

Denne opgave var overladt til Kim Edberg Andersen, formand teknik og miljøudvalget sammen med Randi Stub, forkvinde for Det Grønne Råd samt Sussi Handberg, primus motor for Klima Rebild ugerne.

Som leder og kontraktholder for de to daginstitutioner modtog Joan Straarup prisen.

Sammenkomsten i forsamlingshuset blev afsluttet med deltagelse i en gospel koncert i Ravnkilde Kirke med SFO/indskolingen og Gospel Kor.

Miljøbevidsthed hos børnene

Det Grønne Råd og Rebild Kommunes afdeling for teknik og miljø står bag natur- og miljøprisen, som er blevet uddelt siden 2011.

De to institutioner med fælles ledelse får prisen, fordi de vedvarende og konsekvent arbejder med miljøbevidsthed hos børnene.

Alle fem år med Klima Rebild ugerne har børnene sammen med deres forældre som opfølgende indsats nemlig været involveret i klima- og naturprojekter.

Børnene i de to daginstitutioner arbejder både med affaldsindsamling og genbrug, laver forsøg med vindmøller og sår deres egne grøntsager og blomster med mere.

I priskomiteen har i år siddet Randi Stub og Susanne Munk fra Det Grønne Råd samt Kim Edberg Andersen (DF) og Anna Oosterhof (V) fra teknik- og miljøudvalget

- Det er vigtigt at starte tidligt med at give børnene en forståelse for klima og natur, pointerede Randi Stub som forkvinde for Det Grønne Råd ved prisoverrækkelsen.

Som formand for teknik- og miljøudvalget supplerede Kim Edberg Andersen med at erklære, at børn er rigtig gode ambassadører, når de kommer hjem til mor og far og kan fortælle om, hvordan man sorterer affaldet og har styr på, hvordan man genbruger.

Som leder af Tuen og Kløvermarken pointerede Joan Straarup ved prisoverrækkelsen, at de to institutioner arbejder målrettet med børn og natur, og de sidste par år har de deltaget aktivt med klimaaktiviteter i Klima Rebild-ugerne i foråret.

Præmien på de 5000 kroner skal ifølge Joan Straarup nu bruges til endnu flere aktiviteter, der skal være med til at øge børnenes kendskab yderligere til betydningen af klima, natur og miljø.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...