Danmark

Børn kommer til skade af populær færdigret

Sikkerhedsstyrelsen vil nu undersøge de populære kopnudler, efter at flere børn er kommet til skade.

Børn kommer til skade af populær færdigret

Lige nu er en 10-årig pige indlagt på Rigshospitalets klinik for brandsårsbehandling med alvorlige skader på mave, inderlår og kønsdele. Og hun er ikke det eneste barn, som hvert år kommer slemt til skade med en udgave af de populære kopnudler, skriver metroxpress.

- Jeg har set en bekymrende stigning i antallet af børn - typisk i alderen 10-16 år, der som denne pige kommer alvorligt til skade, når de åbner kopnudler, siger klinikkens overlæge Bjarne Alsbjørn.

Færdigretten kopnudler er blevet meget populær blandt børn, som ofte selv tilbereder dem i mikroovnen eller ved at hælde kogende vand i engangs-koppen af pap eller plast.

- Det går frygteligt galt, når børnene tager nudlerne ud af mikroovnen og åbner låget. For koppen falder sammen, og det kogende indhold lander i skødet på børnene," fortæller Bjarne Alsbjørn til metroxpress.

- Emballagen er decideret farlig og uforsvarlig. Det her skal stoppes, appellerer han og opfordrer til, at man stiller koppen langt inde på et bord, når man åbner den.

I fjor blev otte danske børn alvorligt skoldet på kopnudler, og i år ser statistikken ikke bedre ud.

Dertil kommer de mange med knap så alvorlige skoldninger, som behandles i hjemmene og på skadestuerne.

Galt går det også i udlandet, hvor kopnudler skolder utallige børn, og hvor eksperter på brandsårklinikker i årevis har advaret mod færdigretterne, fordi kopperne alt for let kan vælte eller briste.

Sikkerhedsstyrelsen vil nu undersøge kopperne, oplyser kommunikationskonsulent Mette Cramon.

- Det er selvfølgelig bekymrende, at børn kommer alvorligt til skade, så vi går med det samme i gang med at undersøge sagen, og vi opfordrer forbrugere til at henvende sig, hvis de har oplevelser med farlige cup noodles-emballager, siger hun til metroxpress.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.