Børn skal finde kæreste til mor i nyt tv-show

David Owe er vært på programmet, hvor børn af singlemødre får lov at bestemme, hvem der skal flytte ind hos familien i tre dage.

DAVIDOWE003 Foto: Free/Peter Sørensen

DAVIDOWE003 Foto: Free/Peter Sørensen

Det er ikke nemt at finde kærligheden - og slet ikke, hvis man er enlig mor, og samtidig skal få madpakker, fodboldtræning, forældremøder og godnatlæsning til at gå op.

Men hvad nu, hvis børnene gav en hjælpende hånd med i jagten på den eneste ene? Det er præmissen for programmet "En kæreste til mor", der i sensommeren har premiere på Kanal 4.

I spidsen for programmet står skuespilleren David Owe, der har påtaget sig værtsrollen.

- Som udgangspunkt var jeg på vagt, da jeg blev spurgt. Men det var inden, jeg rigtig forstod konceptet. Det her er et reelt forsøg på at matche en singlemor med en potentiel kæreste, og børnene får lov at vælge den, de synes passer bedst, siger David Owe til Ritzau Fokus og fortsætter:

- Selvfølgelig kan man diskutere, hvor meget børn skal have lov til, skal de også have lov at vælge deres forældres kærester? Det kan man godt være lidt kritisk overfor, men det er jo altså de voksne, der tager valget om, hvorvidt de vil se hinanden igen, siger han.

I programmerne, der altså kan ses på Kanal 4 om nogle uger, skal børnene vælge mellem fem potentielle dates til deres mor. Ham de vælger, skal bo sammen med familien i tre dage.

- Jeg har ikke oplevet, at nogle af børnene synes, det er for stort et ansvar. Jeg er ret sikker på, de ser det som en mulighed for at vælge én, som de synes, det kunne være sjovt at have boende. Det er jo en leg i tre dage, siger David Owe, der har lagt mærke til, at børnene vælger mødrenes potentielle kærester ud fra helt andre kriterier, end mødrene selv ville gøre.

- Børnene spørger for eksempel: Kan han lide at spille PlayStation? Er han god til at spille fodbold, og hvilket hold er han tilhænger af? Er han hjælpsom og holder døren? Er han god til at lave mad? Og hvad er hans livret? Dybest set handler det om, hvorvidt han kan sætte sig ned og kigge dem i øjnene og vinde dem, siger David Owe, der oplever, at mødrene har langt flere forventninger.

- Jeg ser det som en kæmpe udfordring, at de er mega kritiske. De afviser mændene inden, de har fået en chance. Men når man har sagt ja til at være sammen med nogen i tre dage, finder man ud af, at det ikke bare handler om, hvor høj og veltrænet han er, siger David Owe, der håber, folk vil se programmet før, de gør sig til dommer over det.

- Jeg kan godt frygte, at der er nogle onde røster, der vil påstå, at børnene bliver stillet til regnskab for noget, de ikke burde. Men det er jeg ikke bange for, de vil synes, når de har set programmet, siger han.

"En kæreste til mor" har premiere på Kanal 4 i sensommeren.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.