Børn strømmer til fusionsklub

100 nye medlemmer har det seneste år meldt sig ind i Nørresundby Forenede Boldklubber - væksten er sket i børne- og ungdomsrækkerne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Omkring 100 nye børn og unge er meldt ind i fodboldklubben det seneste år, en del af dem er piger. Foto: Hans Ravn

Det summer af aktivitet på fodboldanlægget på Lerumbakken i Nørresundby. Her lægger flere hundrede børn og unge deres tid og energi, når der er træning og kamp i Nørresundby Forenede Boldklubber, NFB.

Og der er blevet flere af dem i klubben, fodboldspillere under 18. Omkring 100 det seneste år efter Lindholm IF og Nørresundby Boldklub fusionerede.

I følge Bo Laden, der er formand i NFB, er der ikke nogen entydig forklaring på udviklingen.

- Vi fået en del omtale i forbindelse med fusionen, og når først der kommer flere medlemmer, kan vi lave hold i rækker, hvor vi ikke tidligere har været repræsenteret. Og det trækker igen flere til, siger han.

- Samtidig kan vi se, at flere piger er begyndt at spille fodbold. De kan godt lide sammenholdet omkring en holdsport. Og sidst men ikke mindst oplever vi også en stigende interesse fra de mindre klubber i oplandet.

For Bo Laden er det vigtigt at understrege, at man ikke er ude på at bekæmpe andre klubber i området.

- Det handler om at have kvalitet i det, vi laver, og dermed tiltrække de spillere der har lyst eller evner til at prøve kræfter med et medlemskab i en større klub, siger han.

- Som det er nu, hvor man har årgangsfodbold, kan det være sværere for små klubber at samle hele hold. Så vil vi gerne, at spillerne i stedet naturligt vælger os. De unge er fremtiden.

Med tilgangen mener formanden, at man er godt i gang med at nå sin en af sine målsætninger om fremtidssikring. Samtidig er Bo Laden bevidst om, at det samlede arbejde med at forene to klubber i en kun lige er begyndt her 15 måneder efter fusionen blev en realitet.

- Uanset hvor godt forberede, vi er, så vil der være udfordringer.

Blandt andet skal man skabe en ny klubånd og et nyt sammenhold.

- Vi er godt på vej, men det er ikke bare noget man lige gør i en fusionsklub. Det er en lang proces at skabe en klubkultur og et fælles værdisæt.

NFB har 850 medlemmer, omkring halvdelen er under 18 år. Målet er at nå op omkring 1200 medlemmer i alt - og blive den næsthøjest rangerende klub i kommenen efter AaB.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste