Motionsidræt

Børn til fitness

Som et af de eneste steder i landet, kan børn fra 2. klasse gå til fitness i Skovsgård, og med venteliste er det en stor succes

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Børn og Unge fitnessen i Skovsgård bliver fulgt tæt fra DGI. Julie Johnsen fra DGI var med til træning for at give feedback på fitnessundervisningen, så den bedste styrketræning til børn kan findes.

SKOVSGÅRD:Musklerne bliver stolt vist frem af otteårige Rasmus Nielsen og niårige Mathias Vendelbjerg, der begge går til fitness i Skovsgård Motionsklub ved Brovst. Styrketræningen er lige slut, og de skal da lige se, om der er sket noget. Siden 18. september har børn og unge helt ned til 2. klasse og til og med 16 år kunnet gå til hold-fitness to gange om ugen i Skovsgård. Det er igennem DGI, at Skovsgård Motionsklub er startet med børnefitness. Klubbens børnefitness er blevet et pilotprojekt for DGI. Indtil videre tilbydes det nemlig kun to steder i hele Danmark. Til hvert hold i Skovsgård er der knyttet to instruktører, og der er blevet specialindkøbt fitnessmaskiner i børnestørrelse. Selvom der udover fitness maskinerne både er en sportswall og en Nintendo Wii maskine i træningslokalet, synes Mathias Vendelbjerg nu alligevel, at der mangler noget i træningslokalet. - Vi skal også have nogle håndvægte, så jeg kan få større "muller", griner den niårige. Men det er nu ikke kun mullerne, det handler om for drengene. Sjov og nye venner - Vi får en masse nye venner, og så er det sjovt, fortæller Rasmus Nielsen. Søgningen til børnefitnessholdene i Skovsgård har da også været så stor, at der har været venteliste til holdene. Men den klarede klubben ved at finde yderligere to instruktører, så der kunne laves et ekstra hold. I alt er der 60 børn og unge fordelt på fem fitnesshold hovedsageligt fra Skovsgård, men der har da også været forespørgsler fra folk ude fra. Hos DGI ser de børnefitnessholdene som en god måde at starte styrketræning på. - Børnene lærer, hvordan øvelserne udføres rigtigt, for der er instruktører med hele tiden, fortæller Julie Johnsen fra DGI. Hun tilføjer, at det er en myte, at børn og unge ikke må styrketræne. - Så længe de gør det på maskiner, der passer til dem, sker der ikke noget, fortæller hun. For at holde øje med, hvordan fitnesstræningen skrider frem i Skovsgård, har DGI udsendt Julie Johnsen, til at evaluere på undervisningen. - Jeg skal være med til at finde ud af, hvordan sådan en gang børnefitness bliver mest optimalt, fortæller Julie Johnsen fra DGI. - Der skal jo forskelligt fokus på de forskellige aldersgrupper, uddyber hun. Det er planen, at børnefitness skal kunne tilbydes over hele landet.