Børn ved godt mod efter busbrand

Børn, forældre og ledere har snakket dramatisk oplevelse godt igennem efter busbrand søndag

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Lars Pauli

HJALLERUP:En god tur til håndboldstævne i Holstebro fik en dramatisk afslutning for 62 børn og unge samt ledere fra Hjallerup IF Håndbold søndag eftermiddag, da deres bud brød i brand på motorvej E45 ved afkørslen til Th. Sauers Vej i Aalborg.

Men dagen efter hændelsen er håndboldspillerne, som er mellem 10 og 18 år, ved godt mod, fortæller Lars Kristensen, der som træner for klubbens U10-hold for drenge var med i bussen og var med til at tackle situationen efter branden.

- Nogle af børnene græd, da de så røg i bussen og andre begyndte at græde lidt senere, men jeg synes, de har klaret det utroligt flot, siger Lars Kristensen.

Samledes i idrætshallen

Kort efter at passagerer og chauffør måtte skynde sig ud af bussen, stod to nye busser parate til at køre spillerne til idrætshallen i Hjallerup.

- Vi gav spillere, ledere og forældre en orientering om, hvad der præcist var sket. Og vi sørgede for, at holdene kom til at snakke sammen om det, de havde oplevet. Vi sagde også til forældrene, at det var vigtigt at de talte med børnene om branden, siger Lars Kristensen.

Klubben orienterede om de reaktioner, der kunne komme både på kort og langt sigt, og der er blevet lavet en aftale med en psykolog om, at vedkommende kan kontaktes, hvis nogen har brug for professionel hjælp.

God stemning dagen derpå

Nogle børn har allerede fortalt, at de ikke kan lide at køre i bus, mens andre er bange for ild. Men da en del af deltagerne på turen mødtes mandag formiddag i Hjallerup for at få udleveret den sidste bagage, var stemningen god.

- Efter at børnene har sovet, ser de betydeligt mere friske ud. De var afsted i tre dage, hvor de spillede masser af håndbold, hyggede sig og deltog i andre aktiviteter, så det var klart, at de var trætte i går, da vi fik en lidt dramatisk afslutning på turen, siger Lars Kristensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden