Børnebørn får del i vindues-milliarder

Velux-koncernen har overdraget aktier til børnebørnene efter stifteren af koncernen

Arkivfoto

Arkivfoto

ØSTBIRK:En af Danmarks største industrivirksomheder har fået nyt blod i ejerkredsen. Seks børnebørn af ovenlysgiganten Velux’ stifter, Villum Kann Rasmussen, har fået værdifulde aktier i holdingselskabet VKR, som sidste år omsatte for 16 mia. kr. Det kan Finans afsløre på baggrund af en aktindsigt hos Erhvervsstyrelsen.

Hidtil har det kun været kendt, at stifterens to sønner, Lars Kann-Rasmussen og Hans Kann Rasmussen, ejede selskabet sammen med Villum Fonden, som er største aktionær.

”Jeg håber og er helt overbevist om, at de vil prøve at være gode aktionærer,” siger Lars Kann-Rasmussen, a-aktionær og tidligere bestyrelsesformand i såvel VKR Holding som fonden bag.

Ifølge Steen Thomsen, professor ved Copenhagen Business School, er ejerskiftet en ”naturlig udvikling”.

- Der, hvor det kan blive et problem, er, hvis man sætter sig på virksomheden, men det er ikke det, der er tilfældet her. Det er en professionelt ledet virksomhed, siger han med henvisning til selskabets direktion og bestyrelse.

Den nye generation

Den nye generation i VKR’s ejerkreds består af Jens Kann-Rasmussen, Mads Kann-Rasmussen og Astrid Kann-Rasmussen samt Kristian Kann-Rasmussen, Emilie Kann Elten og Anders Kann Elten.

De seks fik også del i festen, da VKR Holding sidste år udbetalte et ekstraordinært udbytte på 4 mia. kr. til ejerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.