Løgstør

Børnefest gør klar til at vokse videre i det nye år

Koncerten næste år i Løgstør er 12. august

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Limfjordsmuseet var med til at skaffe alternativ underholdning og oplysning til de små. Det kommer der mere af i 2017.

LØGSTØR:Det er gratis og det er godt.

Konceptet sidder tilsyneladende lige i plet for den "Åh abe"-koncert der de sidste to år er holdt i sensommeren i Løgstør. Derfor vokser den nok endnu et stykke næste sommer.

Foreningen "Børnehøjde Vesthimmerland" er efter succeserne godt på vej mod at have pengene spændt ud under arrangementet i 2017.

Kommunens fritids- og kulturudvalg støttede først på måneden koncerten med 15.000 kroner. Siden er Tuborg Fonden også kommet på banen med 24.000 kroner, og Super Brugsen har fundet et kontant beløb frem i støtte.

Øl gav god idé

- Jeg synes det ser flot ud, at vi allerede inden nytår har så mange penge samlet ind. vi har ellers skullet rundt og samle mindre beløb op her og der. Så vi venter at kunne lave en koncert, der nok bliver større end i år, fortæller formanden for Børnehøjde Vesthimmerland, Theresa Berg Andersen.

Den idé som hun og næstformand Mette Kjær Jensen fik over et par ferieøl i Skagen, mødte nemlig stor opbakning, da den blev ført ud i livet. Først i 2015, siden i august.

1.700 mennesker

Kort fortalt vil foreningen give en koncertoplevelse, som alle skal have råd til. Målet er især at give de familier, der ikke har råd til en egentlig ferie noget at smile af.

Sidste år fyldte det et område ved Løgstørs havn med op mod 1.700 mennesker på en dag. De fik populære børnenavne som Mek Pek og DR tv’s "Lille Nørd" optræde, ligesom der var mulighed for at lære dans og andre aktiviteter ved siden af.

Det hele vel at mærke gratis i skolesommerferiens sidste weekend, så økonomien ikke skal holde børnefamilier tilbage.

Langt størstedelen af budgettets indtægter kommer derfor fra sponsorer. Dem havde man 26 af i år. En lille del hentes ved salg af drikkevarer og mad solgt af frivillige hjælpere.

- Kommunen vil til gengæld gerne have, at vi laver et samarbejde med "Børns møde med kunsten", og vi vil gerne udvide aktiviteterne, så det kan vi godt, siger Theresa Berg Andersen.

Årets regnskab sad i øvrigt næsten præcis oven i budgettet. 127.000 kroner lød udgifterne på, mens indtægterne sørgede for et overskud på 920 kroner og 87 øre.

De ryger i puljen til næste års koncert, der er sat til 12. august. Sammen med kassebeholdningen på 16.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.