Børnehavelukninger drøftes i dag

Hedelundsgade, Jyllandsgade eller Midgaard i spil til lukning - sagen drøftes politisk tirsdag

Børnehaven Rømersvej er ikke i spil pga. af dens kompetencer i forhold til tosprogede børn. Arkivfoto <i>Hans Ravn</i>

Børnehaven Rømersvej er ikke i spil pga. af dens kompetencer i forhold til tosprogede børn. Arkivfoto Hans Ravn

BRØNDERSLEV:Børne- og skoleudvalget skal tirsdag eftermiddag drøfte, hvordan det skal se ud i fremtiden med børnehaverne i Brønderslev by - herunder en mulig lukning af en af de tre sammenlagte børnehaver, Midgaard, Jyllandsgade og Hedelundsgade.

Baggrunden er et faldende børnetal i Brønderslev by generelt. I skoleåret 12-13 ventes et overskud på 39 børnehavepladser i Brønderslev by.
Der er lavet beregninger på, hvad behovet er, og hvordan man kan få børnetal og børnehavepladser til at hænge sammen.
- Ovenstående beregninger viser, at antallet af børnehavepladser efter sommerferien 2012 vil kunne reduceres med ca. 50 pladser, hvilket betyder, at en af de små enheder vil kunne nedlægges. Det bemærkes, at der er vigende efterspørgsel på pladser i de fire små enheder, lyder det i et notat til sagen.
De fire enheder er de tre sammenlagte børnehaver plus Børnehaven Rømersvej, men der er ikke lavet beskrivelser af en mulig lukning af Rømersvej, da den har særlige kompetencer i forhold tik tosprogede børn.

Fra tre til to

Til gengæld beskrives der tre scenarier, hvor hver af de tre sammenlagt børnehaver lukkes, og børnene og personalet samles på de to andre.

De tre børnehaver vil have 32, 30 og 38 børn til august, når skolebørnene rykker ud.
Forældrebestyrelsen for de sammenlagte børnehaver har lavet en forhåndsudtalelse til sagen - og er som tidligere fortalt i NORDJYSKE bekymrede og argumenterer for, at en lukning ikke er godt for børn og ansatte.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.