Sæby

Børnehaven på Stationsvej lukker

To børnehaver flytter sammen i Store Toftegaards lokaler - find dig selv på billederne - måske

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dejligt med akvarelmaling - når man selv er iført våddragt på. Privatfoto.

SÆBY:Nedskæringer og besparelser gør, at Børnehaven Stationsvej, der har haft åbent for børn i 33 år, lukker.

Den skal nemlig flytte sammen med Børnehaven Violvej - ja, faktisk endnu mere. De to børnehaver flytter snart ind på St. Toftelund, hvor 35 børn fra tre-seks år fra 1. juli skal dele faciliteter med børnehavebørnene, der i forvejen bor på St. Toftelund.

Der har gennem mange år været tale om, hvornår det skulle ske og nu er tiden inde.

- Vi har nok talt om at lægge ressourcerne sammen de seneste syv år som en del af spareplanen. På den måde kan udnyttelse af pædagogernes kapaciteter optimeres, siger Henrik Tunno Hougaard, der er én af forældrerådsrepræsentanterne på Stationsvej.

Stedets fem faste pædagoger samt to praktikanter flytter med.

- På St. Toftelund er der allerede 25 børn fra stedets børnehave, så sammen med vores børn samt børnene fra Violvej bliver der 70-75 børn. Tidligere var der også psykisk handicappede børn på stedet, men de er nu flyttet til Frederikshavn, siger han.

St. Toftelund har en del dyr, bl.a. kaniner, geder og høns, så stedet er stadig en bondegårdsbørnehave. Samtidig er der en sø, samt andre meget fine udendørsfaciliteter. Et hegn er sat op som afspærring ud mod parkeringspladsen, og et nyt byggeri til en helt ny institution går i gang i februar 2014. Imens bor de tre børnehaver sammen.

14. juni er der åbent hus i Stationsvejens Børnehave kl. 13, hvor tidligere børn, forældre og kolleger er inviteret til at tage afsked med en milepæl i børnenes liv.

Der bliver kage og kaffe og saft til alle, så de kan sige farvel - for altid - til Stationsvejens Børnehave.

Imens kan du kigge nøje på billederne her i avisen - måske genkender du dig selv, dine kammerater eller en af stedets pædagoger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.