Børnehaver skal til cirkus på efterskole

For to år siden lavede eleverne på Vittrup Efterskole en cirkusforestilling med så godt et resultat, at successen nu skal gentages. 
Arkivfoto: Kurt Bering

For to år siden lavede eleverne på Vittrup Efterskole en cirkusforestilling med så godt et resultat, at successen nu skal gentages. Arkivfoto: Kurt Bering

VITTRUP:På fredag skal en række børnehaver på besøg på Vittrup Efterskole, hvor skolens 87 elever opfører en cirkusforestilling. Her agerer eleverne som klovner, maskuline mænd og feminine kvinder, hestedomptører, akrobater og hvad de ellers kan finde på i underholdningens og den tilstundende efterårsferies navn. I går havde efterskolen besøg af en akrobat, der satte eleverne i gang med projektet. Resten af ugen skal de selv og lærerne forsøge at stable en forestilling af godt en times varighed på benene - en projekt, som kommer til at fylde hele ugen på Vittrup Efterskole. Det er anden gang, at eleverne på efterskolen skal lave en cirkusforestilling, og hvor det er første gang for eleverne, har i hvert fald lærerne prøvet det før. Efter forestillingen vil børnehavebørnene blive budt på friskbagte cirkusboller fra skolens køkken, før de drager af efter et par timer med savsmuldsrester, hestepærer og cirkusaroma i de små næser. Og eleverne runder en anderledes uge af, før de skilles til fordel for en uge i familiernes skød.