Morsø

Børnehus er bygget for småt

Glæde i Vils over at være kommet på budgettet for 2017 med tre millioner kroner til udvidelse

Sydmors Børnehus, der er placeret til højre for hovedindgangen til Sydmors Skole, har for mange børn i forhold til normeringen. Det giver pladsproblemer i institutionen. 

Arkivfoto: Bo Lehm

Sydmors Børnehus, der er placeret til højre for hovedindgangen til Sydmors Skole, har for mange børn i forhold til normeringen. Det giver pladsproblemer i institutionen. Arkivfoto: Bo Lehm

VILS:For mange børn på for lidt plads.

Det er situationen i Sydmors Børnehus, der er normeret til 15 børn, men året igennem konstant har haft flere end 30 børn i institutionen. Derfor har kommunalbestyrelsen i budgetforslag for 2017, som blev 1. behandlet i aftes, bevilliget tre millioner kroner til at løse pladsproblemet.

- Det er dejligt, at vi er blevet hørt, sagde afgående bestyrelsesformand Marie Krabbe til den årlige generalforsamling for nylig med omkring 30 fremmødte.

I januar i år ansøgte bestyrelsen børne- og kulturudvalget om seks mio. kr. til en tilbygning til småbørnsgruppen og udvidelse af parkeringsområdet - men står nu altså til at få det halve.

- Allerede i januar stod det klart for os, at børnetallet viste et billede med en konstant overbelægning i småbørnsgruppen i 2016 i forhold til det normerede antal. Vi var nødt til at handle på overbelægningen, sagde Marie Krabbe i sin formandsberetning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst