Børnene fra Christiansgade har holdt flyttedag DAGINSTITUTION: Børnehuset ved Kilden er taget i brug - nu er det store arbejde med at etablere legeplads i gang

Tekst: Anneke Lyngholm
 
Foto: Kurt Bering
Ude­om­rå­der­ne er prio­ri­te­ret højt i Bør­ne­hu­set ved Kil­den. Der er blandt an­det sto­re sand­kas­ser til glæ­de for alle børn - både dem på tre og de sto­re på seks år.
Børnepasning 23. august 2007 06:00

HJØRRING: De har ventet, og de har ventet, og i begyndelsen af denne måned kom dagen så endelig, hvor børn og personale fra Børnehuset i Christiansgade kunne flytte til deres nye hus ved Kilden. 6. august rømmede de annekset, stuen og loftet i byens gamle vandrerhjem fra 1939 - et hus, der blev bygget om i 1980. I mange år var bygningen i bunden af Christiansgade børnehave, men både personale og forældre har de senere år sukket efter at komme i nye rammer. Institutionen i Christiansgade var utidssvarende og nedslidt. Nu er de så kommet i ind i noget helt nyt med Hjørring Kommunes nye ”Børnehuset ved Kilden”, der ligger bag Specialskolen for Voksne på Elsagervej. Der er adgang til børnehaven fra det nye kvarter Sct. Knuds Park, og den nye daginstitution har plads til cirka 60 børnehavebørn og præcis 12 vuggestuebørn. - Vi har 670 kvadratmeter på en 5000 kvadratmeter stor grund. Huset er færdigt, men legepladsen mangler stadig. Der knokles på livet løs, men græsset skal lige have lov til at gro op, før vi kan færdes på hele området, siger leder af Børnehuset ved Kilden, Annette Christiansen. På legepladsen bliver der bl.a. en cykelbane, rutsjebane og gynger. Både lederen og det øvrige personale er tilfredse med resultatet af byggeriet, og de nyder, at det hele er i et plan. Det var Børnehuset i Christiansgade ikke. - Det er skønt, og det giver nogle helt andre muligheder. Vi har selv været med til bestemme, hvordan huset skulle indrettes, og på stuerne er der f.eks. lavet plads, så vi på et tidspunkt kan indrette hems. Vi har fået tre grupperum, et skønt atelier og et stort motorikrum, og så har vi et dejligt alrum. Det har vi ikke haft tidligere. I Christiansgade havde vi ikke noget sted, hvor vi kunne samles og være alle sammen eller for den sags skyld et sted, hvor vi kunne holde forældremøder. Det har vi nu, og det er godt, siger Annette Christiansen. Både huset og legepladsen indrettes med mange hjørner, og det er meget bevidst. - Der bliver på den måde en række afgrænsede legeområder til børnene, fortæller Annette Christiansen. Der er ansat fire nye medarbejdere i det nye hus, og børnene i vuggestuen rykker ind om få dage. - Der har været rift om pladserne i vuggestuen, siger Annette Christiansen. Hun har aldrig før prøvet at flytte ind i en hel ny børnehave, og det er en stor opgave og oplevelse. - Men det er fint, for jeg synes også, at rammerne skal have en vis standard i en daginstitution. Forældrene betaler jo mange penge for at få børnene passet, og så synes jeg, det er fair, at forholdene er i orden. Vi nyder også meget, at der er ro her. I Christiansgade lå vi lige ud til rundkørslen, og der var meget trafikstøj, siger Annette Christiansen. Der er et stort køkken i institutionen, bl.a. fordi der skal laves mad til vuggestuebørnene, som i øvrigt har mulighed for at fortsætte videre i børnehaven, når de fylder tre år. Den nye institution er tegnet af arkitektfirmaet Bundgaard og Kassow.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...