Brønderslev

Børnenes dag i middelalderen

Børneinstitutioner besøgte middelalderdagene

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Trud fra Odense forsøger at finde ud af, hvordan man håndterer disse kugler, som hænger sammen to og to. Hendes far, Asger, fortæller, at familien er med til Middelalderdagene som aktive deltagere, og efter Voergaard tager man videre til to andre steder, hvor der foregår noget lignende. Foto: Ole Torp

VOER:Under alle Middelalderdagene vrimler det med børn på Voergaard, men specielt en af dagene er børnene i overtal. På denne dag er børneinstitutioner fra Brønderslev og Frederikshavn Kommune inviteret. Dertil kommer besøg af en række spejdergrupper, som er på sommerlejr i Vendsyssel.

I forvejen er der mange børn, som i deres middelalderdress er med til at gøre området endnu mere autentisk. De er som regel en del af de familier, som har henlagt noget af deres aktive sommerferie til middelalderen.

Nogle af dem udfylder forskellige roller f.eks. som tiggerbørn. Det er imponerende at se, hvor livagtigt de spiller deres rolle. Man er lige ved at tro, at de virkeligt er sultne og elendige. Men i modsætning til de fleste af de voksne deltagere, så holder de heldigvis fri indimellem og leger og konkurerer - f.eks. med de børn, som kommer far institutionerne - på den rigt udstyrede middelalder-legeplads bag nordfløjen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.