Børnerådet: Lav kriminel lavalder løser ingen problemer

De borgerlige partier foreslår at sænke den kriminelle lavalder til 12 år samt indføre en ungdomsdomstol

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Sænk den kriminelle lavalder fra 15 til 12 år. Sådan lyder det fra lederne af de borgerlige partier i en kronik i Berlingske søndag.

Men det løser ingen problemer, siger formanden for Børnerådet og tidligere chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Per Larsen.

- Det er et rigtig dårligt forslag. Jeg mener ikke, at man løser nogen som helst problemer ved at nedsætte den kriminelle lavalder. Det er langt hen ad vejen en symbolhandling, så vidt jeg kan se, siger Per Larsen.

I stedet for burde politikerne vende blikket mod kommunerne, mener formanden, som har mange muligheder for at sætte ind over for kriminelle børn.

Han påpeger samtidig, at udviklingen i kriminaliteten i øjeblikket går den helt rigtige vej.

- Det er besynderligt, at man kommer med det forslag nu, når Justitsministeriet lige er kommet med en melding om, at kriminaliteten blandt de 10-14-årige ligger på en tredjedel af, hvad den gjorde eksempelvis i 2006, siger han.

Det samme påpeger formanden for Det Kriminalpræventive Råd, Linda Nielsen.

- Det går vældig godt med ungdomskriminaliteten. Den er gået virkelig meget ned, siger formanden, som heller ikke mener, at det er en god idé at sænke den kriminelle lavalder.

Ifølge hende har det ikke haft nogen effekt de steder i udlandet, eksempelvis i England, hvor regeringerne har sænket den.

Til gengæld er der andre dele i de blå partiers forslag, som Linda Nielsen mener, kunne være interessant at kigge nærmere på.

De borgerlige partier foreslår blandt andet også at indføre en ungdomsdomstol og ungdomskriminalforsorg for unge mellem 12 og 17 år, der begår kriminalitet.

- Det kan diskuteres, om det skal være en ungdomsdomstol, men den har det element, at man kan have børnesagkyndige med, siger formanden, som også er positiv over for muligheden for at kunne målrette indsatsen mod den enkelte unge.

Det er meningen, at partiledernes forslag skal ende i et beslutningsforslag i det kommende folketingsår.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden