Børneværelset kan være en farlig kemi-cocktail

Når legetøj blandes på børneværelset, kan der muligvis opstå farlige forbindelser.

Hver for sig er legetøj købt i Danmark testet for problematiske stoffer, men hvad sker der, når legetøjet bliver blandet? Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Hver for sig er legetøj købt i Danmark testet for problematiske stoffer, men hvad sker der, når legetøjet bliver blandet? Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

DANMARK:Der er ifølge Miljøministeriet allerede skrappe regler for kemikalier i legetøj, så fra det enkelte legetøj udgør stofferne ikke en risiko, men når børn leger, er det ikke kun med et enkelt stykke legetøj.

De er i kontakt med mange typer legetøj og andre produkter, der hver især kan indeholde og afgive lave koncentrationer af problematiske stoffer. Der mangler dog dokumentation for, om det kan være skadeligt, når de blandes.

Derfor sætter miljøminister Kirsten Brosbøl (S) nu gang i et projekt, der skal give klart svar på det spørgsmål.

- Børn er særligt sårbare, og derfor prioriterer jeg ekstra højt, at vi får skadelig kemi sendt ud af børneværelset. I dag ved vi ikke nok om konsekvenserne af den kemi-cocktail, børn bliver udsat for igennem legetøj og andre produkter, de omgiver sig med, og det er vi nødt til at få styr på, siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Finder nye stoffer

Et af de stoffer, som skal undersøges nærmere i denne forbindelse er toluen, som i større mængder kan skade børns centralnervesystem.

Det hele sker som en del af Miljøministeriets fire-årige projekt, som undersøger 40 stoffer, der er på Danmarks Liste Over Uønskede Stoffer (LOUS).

- Arbejdet med at begrænse skadelig kemi bliver vigtigere dag for dag, fordi vi hele tiden bliver opmærksomme på nye problematiske stoffer i vores omgivelser, siger Kirsten Brosbøl.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kunstner dømt for at "tage pengene og løbe": Nu anker han
Luk