Børns Vilkår: Kynisk at børn skal vokse op som fattige

Fredag er 21.000 borgere flyttet fra kontanthjælp til integrationsydelse. Umenneskeligt, mener Børns Vilkår.

Bax Lindhardt Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Bax Lindhardt Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Det er både umenneskeligt og kynisk, at børn i Danmark skal vokse op med forældre på integrationsydelse.

Det siger Børns Vilkår, efter at 21.000 borgere - heraf størstedelen flygtninge - 1. juli er sat ned fra den noget højere kontanthjælp til ydelsen.

For et par med to børn på integrationsydelse er den disponible indkomst på 19.005 kroner hver måned mod 28.832 kroner i kontanthjælp - inden skat.

- Når vi gerne vil have, at mennesker, som kommer til vores land skal integreres, er der ikke noget bedre sted end skolen, fodboldklubben eller svømmehallen. Og der får de her børn bare ikke nogen muligheder for at komme, siger seniorkonsulent Bente Boserup.

I dag er der cirka 8000 fattige børn i Danmark. Men det antal bliver næsten fordoblet på grund af integrationsydelsen, vurderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Dermed vil der være et stort antal børn, som isoleres fra fællesskabet.

- Det betyder, at de nogle gange finder andre fællesskaber. De kommer ikke i skole eller roder sig måske ud i kriminalitet, siger Bente Boserup.

Spørgsmål: Er det ikke godt, at børnene har forældre, som presses til at finde et arbejde?

- Hvordan forældre får et arbejde, vil vi ikke tale om. Vi er optaget af, at man ikke straffer børnene, når man vil straffe forældrene, svarer Bente Boserup.

- At børnene får lov at få en chance for at have et værdigt børneliv, hvor de kan deltage i de fællesskaber, der er. Og hvor de kan have overskud til også at få sig en god uddannelse og komme i arbejde.

Hos Børnetelefonen, som drives af Børns Vilkår, ringer børn jævnligt ind og fortæller om ensomhed, mobning eller selvmordstanker grundet fattigdom.

- Det er børn, der er meget bekymrede og får et voksenansvar, fordi de synes, de skal være med til at få familien til at hænge sammen, siger Bente Boserup.

I forvejen har op mod 24.000 nyankomne flygtninge siden september i fjor fået integrationsydelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst