Børns Vilkår vil hjælpe voldsramte børn til at stå frem

Voldsramte børn har svært ved at få hjælp, mener Børns Vilkår, der opfordrer dem til brug af børnetelefonen.

Ritzau
Lars Rievers Foto: Scanpix/Lars Rievers
Danmark 14. november 2016 04:01 - Opdateret 14. november 2016 06:41
Hvis man som barn oplever vold i hjemmet, kan det være svært at stå frem og bede om hjælp. En af årsagerne er, at det kan være svært at finde en voksen, der ved, hvad de skal gøre, hvis barnet henvender sig.

Derfor står Børns Vilkår klar til at hjælpe børn, der har brug for alt fra anonym rådgivning til en voksen, der forstår loven og kan tage barnet med til kommunen.

Det fortæller seniorkonsulent Bente Boserup fra Børns Vilkår.

Ifølge en undersøgelse fra Børnerådet har 29 procent af 4000 adspurgte børn i 7. klasse oplevet vold i hjemmet det seneste år. Det dækker over alt fra at blive rusket til at modtage slag og spark.

Børns Vilkår driver børnetelefonen, der året rundt tilbyder vejledning. Her forklarer børn, ifølge Bente Boserup, hvor svært det kan være at fortælle om vold i hjemmet.

- Nogle af de børn, vi taler med, siger, at de voksne ikke rigtig tror på dem eller giver dem den hjælp, de har brug for, siger Bente Boserup.

For et barn i 7. klasse kan det virke uoverskueligt at tage kontakt til kommunen for at få hjælp på egen hånd.

- Der har vi på børnetelefonen den mulighed, at hvis børnene vil sige, hvad de hedder, og hvor de bor, så kan de få en bisidder med. Det har de ret til ifølge loven, fortæller seniorkonsulenten.

- Så får de en voksen, som kender til loven, og som holder dem i hånden hele vejen, så de ikke står alene.

Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis ikke børn bliver hjulpet ud af en situation, hvor de oplever vold i hjemmet, siger Bente Boserup.

- Vi ved, at hvis børn selv har været udsat for vold, så er der større chancer for, at de selv bruger vold i konfliktsituationer, siger hun og understreger, at det i de værste tilfælde kan påvirke børnene på lang sigt.

- Vi ved også, at både drenge og piger, der har været udsat for vold, har større risiko for at ville tage livet af sig selv eller komme ud i et stofmisbrug.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...