Børsting: Akutpakke kan ikke hjælpe alle

Det skal gøres lettere at genoptjene retten til dagpenge, siger LO's formand, Harald Børsting.

Børsting: Akutpakke kan ikke hjælpe alle

De danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet til nyt, kan ikke ånde lettet op, lyder det fra LO.

Selvom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fredag formiddag ventes at præsentere en akutpakke til 332 millioner kroner efter lynforhandlinger med fagbevægelsen, arbejdsgiverne, a-kasserne og kommunerne, så er det ikke nok til at hjælpe alle.

Det fastslår LO's formand Harald Børsting på vej ind til det formentlig sidste og afgørende forhandlingsmøde om akutpakken.

- Vi er tilfredse med det her, fordi det er et skridt i den rigtige retning. Det sætter fokus på nogle af de redskaber, som vi ved, virker.

- Men det løser ikke hele udfordringen med dem, som falder ud af dagpengesystemet til nytår, siger Harald Børsting.

Han tør ikke give noget bud på, hvor mange danskere, der vil blive hjulpet i job. Beskæftigelsesministeriet forventer selv, at mellem 9000 og 16.000 danskere risikerer at miste retten til dagpenge. Og halvdelen af dem vil ikke være berettiget til kontanthjælp.

Harald Børsting holder fast i, at genoptjeningsperioden skal halveres fra 52 uger til 26 uger som del af løsningen for de tusindvis af danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet fra nytår.

Det samme krav har Enhedslisten rejst i finanslovforhandlingerne, fordi man mener, det er for svært for eksempelvis sæsonarbejdere at genoptjene retten til dagpenge.

Det har dog ikke været beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) opgave at ændre på dagpengereglerne.

I stedet fokuserer akutpakken på mere jobrotation og job med løntilskud.

Alle ledige, der risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, skal samtidig indkaldes til en "straks-samtale" inden en uge. Ledige, som ikke besvarer advarselsbreve fra a-kasserne kontaktes af et "job-beredskab".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.