Virksomhedsøkonomi

Bøtten skal vendes i år

2009 bliver et afgørende år - nye tiltag skal øge indtjeningen.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lone og Carsten Jellesen sørger for servering til Karolinelunds gæster og udlever drømmen om at være selvstændige. De har også skruet prisniveuet ned for at få flere gæster i restauranterne.

Fredag slår Karolinelund portene op til en ny sæson, og et vist forventningspres hviler over parken. Det er nemlig ingen hemmelighed, at indtjeningen har haltet i de senere år, og nu skal bøtten vendes. - Det bliver en udfordring, og jeg tror, at vi kan lave et positivt resultat, men dermed ikke sagt, at det bliver et stort overskud, siger parkchef Anders Pedersen. Ledelsen har lavet flere tiltag for at optimere driften. Sæsonen er kortet af i begge ender, og der er indført et loyalitetskort, som giver halv pris på turbånd samt andre fordele. Priserne på turbånd er også gjort forskellige, så man betaler efter højde: mini (op til 120 cm), midi (120-140 cm) og maxi (140-180 cm). Stor hoppeborg Mange tusinde gæster går igennem Karolinelund, og øvelsen er at få det til at smitte mere af på omsætningen. - Problemet har været, at når er der fri entre, så kommer der mange i parken, men de køber måske kun en is eller ser på blomsterne, og så går de igen. Prismæssigt har Karolinelund måske også været sat lidt for højt i forhold til produktet, og det skal matche hele vejen igennem. Derfor har vi sat prisen lidt ned ud fra tanken om, at så får man måske også lyst til at bruge lidt flere penge, når man er her, siger parkchef Anders Pedersen. De helt store nyheder har parken ikke i sæson 2009, men børnene kan glæde sig til en stor hoppeborg - en af landets største - som sponsorer har betalt. Borgen er dog ikke klar til sæsonåbningen, fordi den først nu er på vej fra England. Det samme gælder Frit Fald, som mangler en reservedel, der i ordre fra Italien. For spillefugle er der over 60 nye morskabsautomater. Desuden er der kommet nye forpagtere på parkens restauranter. Det er ægteparret Lone og Carsten Jellesen, som kontrakt på fire af parkens restauranter. Fokus på sultne børn Den fine Restaurant Karolinelund har de nye forpagtere lavet om til Pizza Pasta, hvor børnefamilier kan få mad på tallerkenen med det samme. Verandaen hedder Terrassen og serverer tag selv-grillbuffet. Tivolikroen er blevet til Carlo's Spisested med a la carte retter. Desuden driver parret også Kafe Børgeren og selskabslokalet Påfuglen. De nye forpagtere kan mætte munde i alle aldre, men der er særlig fokus på børnefamiliernes behov. - Hvis de har stået i kø til forlystelserne, skal de ikke også stå i kø for at få noget at spise. Så vil børnene bare have noget at spise, siger Lone Jellesen, mor til tre børn og med orlov fra et job som administrationsjob hos et større elinstallatørfirma. Både hun og manden Carsten har erfaring fra restaurationsbranchen. Han er oplært i McDonald's og kom senere til Jensens Bøfhus - hvor han mødte Lone - og senest har været cateringchef i Fårup Sommerland. En drøm leves ud For dem er springet til Karolinelund et spørgsmål om at udleve en drøm - Vi har flere gange leget med tanken om at blive selvstændige, og i Karolinelund fandt vi de rigtige rammer, og jeg mener, at vi har den baggrund, som skal til, for at drive en fornuftig forretning, siger Lone Jellesen, som dog må indstille sig på, at der er en ting, hun ikke er herre over. Parret følger fra i dag og resten af sommeren vejrudsigten nøje og håber på moderate mængder af regn.