Bøvl får Fifa til at udsætte VM-generalprøve

Fodboldforbundet Fifa har udsat en generalprøve af det stadion, som huser VM's åbningskamp den 12. juni.

Den kommende VM-slutrunde i fodbold har været hjemsøgt af problemer med konstruktioner, forsinkelser og budgetoverskridelser.

Nu må fodboldforbundet Fifa udsætte en generalprøve af det stadion i Sao Paolo, som skal huse åbningskampen den 12. juni.

Corinthians Arena skulle have lagt græs til en ligakamp den 29. maj, men den test er nu rykket til 1. juni - tre dage senere end oprindeligt planlagt. Det sker efter, at en ligakamp i søndags afslørede en stor håndfuld af problemer.

- Brasiliens fodboldforbund vil flytte en ligakamp. Det er vitalt for os, at alle faciliteter bliver testet i rigtig kamp - herunder de midlertidige stolesæder på stadion og andre tilhørende faciliteter, siger Fifa's generalsekretær Jerome Valcke på Twitter.

Søndagens test havde 36.000 tilskuere på et stadion med plads til 68.000. Fifa har bedt om, at der skal være mindst 50.000 tilskuere til næste test, så endnu et tilskuerafsnit på en tribune kan blive åbnet.

Brasilianerne kæmper stadig med at få stadion klar til åbningsceremonien og kampen mellem Brasilien og Kroatien.

Dele af stadionets glastag er endnu ikke monteret. Det betød i den seneste test, at en stor del af tilskuerne ikke kunne komme i læ for silende regn.

Problemer med elevatorer, rulletrapper, mobiltelefondækning og lys udenfor stadion, gjorde også den første test til en temmelig blandet oplevelse.

Ifølge avisen O Estado de Sao Paolo er de ekstra tre dages udsættelse nødvendige for at få de sidste tilskuerpladser færdige. Det hele blev forsinket på grund af en dødsulykke i marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst