Bog præsenteret på Løkken Bibliotek

Kirsten Olsen
Jørgen Kallan præsenterede sin nye bog. Bag ham ses skibsmodellen, som han har lavet til Løkken Museums udstilling. I bogen fortæller han hvordan han, uden erfaring, gik i lag med den opgave. Foto: Kirsten Olsen
30. september 2016 08:41

- Det er nu godt 20 år, siden Løkken stiftede bekendtskab med Jørgen Kallan gennem hans tegninger i Løkken Folkeblad. Så vi er næsten ved at betragte ham som en Løkkenbo, der bare bor midlertidigt i Hirtshals, sagde Peter Ussing i sin præsentation af bogen "Billedet - det evige nu" af Jørgen Kallan.

- Derfor har det været et privilegium for os at modtage hans "pralepostkort", som han kalder de mange billeder, han har sendt venner gennem årene.

Det har længe ligget i luften, at der her var stof til en kunstbog.

- Da han så også begyndte at skrive nogle erindringsglimt, tændtes lyset. Og resultatet står jeg nu med i hånden, sagde Peter Ussing som selv har redigeret bogen.

Det er ikke en selvbiografi i traditionel forstand. Men når man har læst den, sidder man tilbage med et indtryk af en alsidig personlighed, der sætter sin hat som han vil, og den må gerne sidde lidt på skrå, sagde Peter Ussing blandt andet.

- Det er Jørgen Kallans ambition med billedet - og teksterne - at fastholde det flygtige øjeblik og gøre det til det evige nu. Og lige nu oplever vi et sådant øjeblik, hvor vi kan gratulere ham med arbejdet, sluttede han.

Forfatteren blev derefter gratuleret af venner og interesserede ved en sammenkomst på Løkken Bibliotek. Der var samtidig lejlighed til at købe bogen og få forfatterens hilsen med i bogen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...