Ingstrup

Bogby vil fordoble bogsalg i år

Lørdag var der for andet år bogfestival i Ingstrup. Den er vigtig for byen, mener bogbyens formand

16
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jammerbugt Bibliotekernes bogbus kiggede også forbi til bogfestivalen i Ingstrup.

INGSTRUP:Lørdag 1. august bød Ingstrup Bogby velkommen til årets bogfestival. På programmet var helstegt pattegris, koncert, foredrag, forfatterbesøg og trylleri for børnene.

Festivalen blev åbnet af Inger Dueholm, formand for Ingstrup Bogby.

Inger Dueholm glædede sig over, at det kunne lykkes at gennemføre bogfestivalen for 2. gang og opfordrede folk til at bruge masser af penge på bøger, så bogbyen kunne få gang i deres næste projekt: restaurering af den gamle brugs, så den kan indrettes til café og butik.

- Vi er meget glade for alle bidrag. Alle penge I bruger i dag går til vores projekt med at indrette café og butik i den gamle brugs, sagde Inger Dueholm.

Når der er indsamlet 100.000 kroner, kan projektet gå i gang. Indtil videre er der indsamlet 40.000 kroner, blandt andet ved husstandsindsamlinger og flere donationer. Mange har også hjulpet til ved at tegne sponsorater på skilte på en af de 16 bogvogne, der står rundt om i byen. Der er kommet en enkelt bogvogn mere til siden sidste år.

Sidste år omsatte bogvognene for 30.000 kroner. I år forventer man sig det dobbelte. Når den gamle brugs er klar, bliver tallet endnu højere.

Bogvognene står rundt om i byen, fuld af brugte bøger. Hvis man ønsker at købe, tager man blot en bog og smider penge i kassen. Der er ikke mulighed for hjælp og vejledning. Det håber Inger Dueholm, at den kommende cafe/butik retter op på. Hun tror også på flere besøgende:

- I forvejen kommer her mange turister. Jeg tror, det vil trække endnu flere til, når der er et fast sted, hvor man kan få hjælp til at finde den rette bog og sætte sig og få en kop kaffe, siger Inger Dueholm.

I butikken vil der også blive indrettet arbejdende værksteder. Autismecenter Nord-Bo har givet tilsagn, om at de vil flytte et af værkstedsaktiviteter til Ingstrup, så gæsterne kan se, hvordan cykler og møbler repareres. De vil også hjælpe med sortering af bøgerne.

Ombygningen af den gamle brugs forventes at starte til november og være delvist klar omkring påske.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.