Skørping

Boghandel får atter bøger på hylderne - nu genbrugte

Foreningen Bogby 9520 i Skørping flytter ind i to nabobutikker på Torvet

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Villaen på Jyllandsgade 11 har huset Bogby-butikken i tre år, men nu har ejeren opsagt lejemålet. Arkivfoto: Martin Damgård

SKØRPING:Bogby-butikken skal flytte igen efter kun tre år i villaen på Jyllandsgade 11 i Skørping.

Ejeren, Ole Østergaard, har opsagt lejemålet fra 1. september næste år, men foreningen Bogby 9520 gør klar til at rykke ud allerede her i efteråret.

Fra 1. oktober 2018 har Bogby 9520 indgået femårige lejekontrakter for Skørping Boghandel og nabobutikken Bruuns, som begge er lukket for nylig og har efterladt tomme bygninger på Torvet i Skørping.

- Det er lidt et lykketræf, at vi har fået mulighed for at flytte ind i Skørping Boghandel. Den havde vi da snakket om før, men det er jo en af byens bedste placeringer, så det kunne vi nok ikke betale, tænkte vi. Men i en anden anledning mødte jeg Annette Petersen (den tidligere boghandler, red.), og hun spurgte direkte, om det ikke kunne være noget for os at flytte ind. Og hun har faktisk været meget fair også angående huslejen, siger Henrik Bugge Mortensen, formand for Bogby 9520.

Tilsammen giver de to butikker på Torvet bogbybutikken cirka lige så meget plads, som man har nu i villaen på Jyllandsgade 11.

- Vi har nogle hyggelige rammer nu og en have, men til gengæld kan vi nu komme ned på Torvet, hvor folk kommer forbi. Det giver helt andre muligheder, siger Henrik Bugge Mortensen.

Ole Østergaard ejede og drev i sin tid Kinorevuen i Skørping og ejer altså stadig Jyllandsgade 11, selv om han nu bor på Sjælland. Han forklarer, at han gerne vil sætte gang i en lokal debat om, hvad den centrale grund og huset skal bruges til.

- Der er jo mulighed for at udstykke den til lækre boliger, men jeg vil hellere have den til at indgå i miljøet i forbindelse med Kulturstationen og biografen. Man kunne lave haven til en bypark, måske en skulpturpark. Bogbyen kunne sagtens være en del af fremtidsplanerne, understreger han.

- Det er ikke, fordi vi egentlig ønskede at flytte igen, for det er jo et kæmpearbejde. Men for os var der ingen fremtidsperspektiver i at blive, for vi kunne ikke stampe tre millioner op af jorden til at investere i huset. Og kommunen kunne vi ikke få med i projektet, der er ingen interesse overhovedet, siger Henrik Bugge Mortensen.

Bogby-butikken genåbner på Torvet 1. december.

Bogby 9520 har til formål at skabe endnu mere liv og aktivitet i Skørping. Grundlæggende er ideen, at folk kan donere bøger til projektet, som sælger dem videre i bogby-butikken og andre steder i byen og bruger overskuddet til nye kulturelle aktiviteter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.