Bogholder frikendt for det meste

Retten mente ikke, hun havde snydt med feriepenge, men dømte for to mindre forhold

Retten i Hjørring. Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Retten i Hjørring. Foto: Bente Poder Bente Poder

FREDERIKSHAVN:En midaldrende kvindelig bogholder i et supermarked i Frederikshavn er blevet frifundet for omfattende underslæb over sin arbejdsgiver.

Kvinden var tiltalt for gennem en halv snes år at lade forretningen overføre feriepenge i hendes navn, selv om hun var ansat i en stilling med ferie med løn. Der var tale om et beløb på 393.926 kr., som arbejdsgiveren har forlangt tilbagebetalt.

Kvinden forklarede i retten, at overførslen af feriepenge skete efter aftale med arbejdsgiveren, fordi hendes arbejde ikke blev lavet, når hun var på ferie.

- Der var altid stakkevis af papirer, jeg skulle ordne, når jeg kom tilbage fra ferie, forklarede hun i retten.

Det afviste hendes arbejdsgiver i sin vidneforklaring.

Bogholderens forsvarer, advokat Lars Fogh-Andersen, anførte, at forløbet tydede på, at de ekstra feriepenge var baseret på aftale. Arbejdsgiveren havde mulighed for at se overførslerne på lønopgørelser. Transaktionerne var altså i foregået i fuld åbenhed.

Bogholderen slap ikke helt for straf. Hun har erkendt uretmæssigt at have overført 8500 kr. fra to konti tilhørende kunder, som jævnligt handlede i butikken. Desuden erkendte hun tyveri af varer for 400 kr.

Det kom til at koste hende en betinget dom på fire måneders fængsel.

Det var et tip fra en kollega, som førte til overvågning af kvinden og afslørede tyveriet. Dernæst blev feriepengesagen afdækket og kravet om tilbagebetaling rejst.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden