Bang og Olufsen skifter direktør efter et hårdt 2019

B&O erstatter administrerende direktør Henrik Clausen med svenskeren Kristian Teär

Bang <ncs_amp/> Olufsens nye direktør, svenskeren Kristian Teär, har en baggrund hos selskaber som Logitech, Sony og Ericsson. (Arkivfoto)

Bang <ncs_amp/> Olufsens nye direktør, svenskeren Kristian Teär, har en baggrund hos selskaber som Logitech, Sony og Ericsson. (Arkivfoto)

STRUER:Bang & Olufsen siger farvel til administrerende direktør Henrik Clausen, der har været i spidsen for selskabet siden 2016.

Han bliver erstattet af svenskeren Kristian Teär. Det oplyser B&O i en meddelelse.

Bestyrelsesformand Ole Andersen siger, at det var Henrik Clausens eget ønske at stoppe, og at han første gang hørte om ønsket for et halvt år siden.

Direktørskiftet kommer efter en økonomisk svær periode for B&O. Selskabet har flere gange måttet nedjustere forventningerne. Det seneste år er aktien faldet med 74 procent.

I det seneste fulde regnskabsår måtte B&O se salget falde, mens overskuddet dykkede med 77 procent til 19 millioner kroner.

Det nye regnskabsår er begyndt værre, da selskabet i første kvartal fik et minus på 106 millioner kroner.

Kristian Teär kommer fra en direktørstilling hos Logitech, der blandt andet er kendt for mus til computere.

Derudover har han tidligere været hos en stribe andre selskaber inden for teknologi - herunder BlackBerry, Sony og Ericsson.

- Kristian har en rigtig stærk baggrund fra ledende, internationale forbrugervirksomheder.

- Han er en stærk leder og har global erfaring. Han har boet i syv lande og har før prøvet at lave transformationer - eller turnarounds - som vi igennem mange år har været i gang med, siger Ole Andersen.

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos børsmægleren Nordnet, har Henrik Clausen haft en meget svær opgave at løse, som den nye direktør også skal slås med.

- Når man kigger på en virksomhed som B&O, så er udfordringen, at selskabet ikke tjener nok til, at der kan lægges nok til side til at investere i nye produkter. Den ro er der aldrig. Der er altid stress, siger Per Hansen.

- B&O skal hele tiden bevæge sig på et marked, hvor de ikke bare kan lukrere på deres gode design og gode lyd.

- Konkurrenterne er kommet tættere på med stærke produkter, og forbrugerne er blevet mere krævende, siger Per Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst