Boko Haram angriber nigeriansk militærbase

Den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram har angrebet en nigeriansk militærbase. Mindst 25 meldes dræbt.

Udland 27. maj 2014 21:35

Mindst 25 politi- og sikkerhedsfolk meldes dræbt i et nyt angreb, som den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram har rettet mod en militærbase i Nigeria.

Samtidig angreb oprørerne også nærliggende politikaserner.

Angrebet skete sent mandag i den nordøstlige del af Buni Yadi - ikke langt fra, hvor de islamistiske oprørere skød og brændte 59 elever ihjel på en kostskole i februar.

Et vidne - en indbygger i Buni Yadi - siger, at oprørerne ankom i et pansret køretøj og seks Hilux-biler.

Vidnet og to sikkerhedskilder siger, at mindst 11 soldater og 14 politimænd er blevet dræbt. Den ene sikkerhedskilde anslår, at antallet af dræbte soldater måske er oppe på 17.

Ifølge vidnet og den ene sikkerhedskilde råbte Boko Haram, der er kendt for ofte at dræbe civile, til folk på gaderne, at de ikke skulle løbe væk, da de kun var kommet efter sikkerhedsstyrkerne.

Oprørerne satte ild til blandt andet politikaserner og militærbasen. I kampen for en islamisk stat i det nordlige Nigeria har Boko Haram dræbt tusinder af mennesker.

Tirsdag begyndte nabolandet Cameroun at sætte forstærkninger ind ved grænsen til Nigeria på grund af truslen fra Boko Haram, skriver nyhedsbureauet AFP.

Oprørerne holder stadig flere end 200 nigerianske skolepiger som gidsler. Mandag kom det frem, at den nigerianske regering har fundet ud af, hvor de 200 skolepiger, som blev bortført 14. april, befinder sig. Regeringen har ikke fortalt hvor.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...