Boko Haram løslader præster og en nonne

To italienske præster og en canadisk nonne er søndag blevet løsladt fra deres fangenskab hos Boko Haram.

Den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram har søndag løsladt to italienske præster og en canadisk nonne, der blev bortført i april i det nordlige Cameroun. Det rapporterer nationalt tv.

Præsterne Giampaolo Marta og Gianantonio Allegri og nonnen Giberte Bussier blev løsladt tidligt søndag morgen tæt på grænsen til Nigeria.

Sikkerhedsstyrker eskorterede dem til en militærbase i regionen Tcheres hovedby Maroua, hvorefter de blev fløjet til Camerouns hovedstad Yaounde om bord på et militærfly.

Myndighederne i Cameroun og Canada har angivelig forhandlet deres løsladelse på plads med Boko Haram, men de nøjagtige omstændigheder omkring deres løsladelse er fortsat uklart.

Bortførelserne skete i regionen Tchere, som ligger 60 kilometer fra det nordlige Nigeria, hvor den islamistiske Boko Haram-gruppe har hjemme.

Siden 2009 har Boko Haram kæmpet for at etablere en islamisk stat i den nordøstlige del af Nigeria.

Oprørsgruppen holder stadig over 200 kristne skolepiger som gidsler, der blev bortført den 14. april, hvor medlemmer af gruppen brød ind på sovesalene i pigernes skole i byen Chibok i den nordøstlige provins Borno i Nigeria og tvang 276 kristne skolepiger med sig.

Det lykkedes nogle af pigerne at flygte, men over 200 holdes fortsat som gidsler.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.