Boksebøffen Mike Tyson går til Broadway

Bokseren Mike Tyson går nye veje og skal optræde på Broadway-scenen med et nyt personligt One-Man show.

Boksebøffen Mike Tyson går til Broadway

Han er kendt for at slå en proper næve, men nu går den tidligere boksestjerne Mike Tyson ind i en anden genre indenfor underholdningsindustrien. Han vil optræde på New Yorks berømte teatergade Broadway.

Ifølge hjemmesiden Female First bliver skuespildebuten i form af et nyt One-Man show, der går under huden på den kendte tidligere boksemester. Showet vil blive instrueret af instruktøren Spike Lee, der tidligere har været nomineret til en Oscar.

Tyson vil optræde med anekdoter, der trækker inspiration fra hans turbulente liv, hvor han både har været fængslet og helt væk i stoffer. Og bokseren er sikker på, at forestillingen bliver en succes, da han selv mener, at han er en "god skuespiller".

- Jeg synes, at boksning er for grønskollinger nu. Jeg har spillet rollen som Iron Mike Tyson. Jeg er en fantastisk skuespiller. Og jeg er ikke på scenen for at fortælle tude-historier, konstaterer bokseren ved et pressemøde i New York.

Instruktøren Spike Lee er også spændt på projektet, der vil forløbe over seks aftener på Longacre Theatre fra 31. juli til 6. august. Lee fortæller, at Tyson vil forkæle publikum med nogle af hans eventyr.

- Det er en fantastisk historie og han fortæller den som en mester. Han rejser sig fra gulvet i bokseringen, konstaterer instruktøren, der blandt andet har stået bag film som Malcolm X, og Inside Man.

Ifølge bokserens hjemmeside vil showet blive et sjældent indblik i boksemesterens personlige liv.

/ritzau/