Boksebrag sætter filippinsk el-forsyning under pres

I Filippinerne er man i højeste el-beredskab for at sikre, at hele landet kan følge med i Pacquiaos boksekamp.

Alle filippinere, som ønsker det, skal have lov til at se boksekampen mellem folkehelten Manny Pacquiao og amerikaneren Floyd Mayweather. Derfor er der fuldt beredskab hos elektricitetsværkerne i hele landet.

Elektricitetsforsyningen i Filippinerne er nemlig ustabil, særlig i den sydlige del af landet. Derfor har elektricitetsværkerne i landet mobiliseret sig, så der ikke kommer strømafbrydelser under det, der omtales som århundredets boksekamp.

- Jeg kan bekræfte, at vi gør det bedste, vi kan, for at alle filippinere skal få lov til at se Pacquiao banke Floyd Mayweather, siger chefen for energiforsyningen i Filippinerne, Jericho Petilla.

Han tilføjer, at det er en fordel, at kampen bliver bokset på en søndag i Filippinerne, fordi de fleste offentlige bygninger og fabrikker er lukket, så presset på energiforsyningen er mindre.

- Jeg kan fortælle, at alle myndighederne er i højeste beredskab, så alle kan få lov til at se kampen uden strømafbrydelser, siger Petilla.

Mens det i Danmark koster 500 kroner at få lov til at se kampen, åbner skoler, gymnastiksale, forsamlingshuse og restauranter, for at filippinerne kan se kampen til under en femtedel af den pris.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.