Boksebrag: Voldsmanden og prædikanten

Boksekampen i Las Vegas mellem Floyd Mayweather og Manny Pacquiao er et møde mellem to modsætninger.

I det ene ringhjørne står Manny Pacquiao - et nationalt ikon, som har bokset sig ud af fattigdommen i hjemlandet og i dag hyldes af millioner af filippinere.

I det andet ringhjørne står Floyd Mayweather - en ubesejret verdensmester, som har siddet i fængsel i 90 dage for at have tæsket ekskæresten foran parrets to børn.

Måske et fortegnet og alt for sort-hvidt billede før boksekampen i Las Vegas natten til søndag, men det er et faktum, at de to hovedpersoner har meget forskellige images.

Pacquiao voksede op under kummerlige forhold i Filippinerne, droppede ud af skolen som 14-årig, solgte doughnuts på gaden og blev lagerarbejder for at hjælpe sin mor med at forsørge to yngre søskende.

Som 17-årig blev han professionel bokser, og derfra gik det stærkt. Sporten gav ham hurtigt berømmelse, magt og rigdom.

Pacquiao begyndte at drikke, gamble, slås i nattelivet og blev sat i romantisk forbindelse med smukke filmstjerner, hvilket var tæt på at smadre hans ægteskab. Glansbilledet af Pacquiao har med andre ord også mørke pletter - fra de unge år.

Men siden har han primært været kendt som dydsmønster, politiker og kristen prædikant. Og mange ser ham tilmed som potentiel præsident, når han har rundet de 40 år og lagt boksehandskerne på hylden.

I 2012 solgte han sine aktier i et kasino, en natklub og bar i Manila og gav overskuddet til medarbejderne.

Sidste år undskyldte Pacquiao ydmygt over for naboerne i Manila, fordi de klagede over, at gæster i millionvillaen gik i lurvet og forhutlet tøj i det normalt fashionable kvarter. Han slog dog fast, at han hellere ville sælge sin villa end at ændre adfærd.

- Jeg er måske lige så rig som mange her, men min livsstil er den samme som før, og det er mit hjerte også. Jeg er bare en simpel mand, og det vil jeg aldrig ændre.

Mens den i dag 36-årige Pacquiao fandt en religiøs vej med daglig bibellæsning, valgte Mayweather en mere dyster sti, som kulminerede med en anholdelse for at slå ekskæresten foran parrets to børn i 2010.

I det seneste årti er Mayweather anklaget for at have forøvet vold mod ikke mindre end fem forskellige kvinder i mindst syv forskellige episoder, som enten har ført til anholdelse eller sigtelse.

Det har fået kvindeforkæmpere op af stolen. Flere af dem mener, at der burde være større fokus på den slags inden for boksning.

- Floyd Mayweather har en forfærdelig historie med vold i hjemmet, listen er alenlang.

- Det er for mig utroligt, at kun meget få mennesker ved det og virker til at tage det alvorligt, skriver USA Todays klummeskribent Christine Brennan.

Den tidligere OL-guldvinder i svømning, Nancy Hogstead, kritiserer, at boksepromotorer kigger den anden vej.

- Jeg er ikke overrasket over deres attitude. De vil jo heller ikke engang prøve at gøre sporten mere sikker, siger Hogstead.

Mayweather afviser at have slået ekskæresten, selv om han i 2011 erkendte sig skyldig i retten. Den 38-årige verdensmester ser sig selv som et let offer.

- Jeg er sort, jeg er rig, og jeg siger tingene ligeud. Det er nok til tre strikes, siger han.

Kampen i Las Vegas bliver bokset natten til søndag dansk tid. Kampen er programsat til klokken 05.00.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.