Bokseekspert: Svært at lave store kampe til Kessler

Det var blevet svært at lave store Kessler-kampe på grund af boksestjernens inaktivitet, mener Brian Mathiasen

Muligheden for at få helt store boksekampe mod stjerner som Carl Froch og Andre Ward var det eneste, der kunne få Mikkel Kessler til at holde gang i sin boksekarriere.

Men det er ifølge boksetræner og -kommentator Brian Mathiasen næsten umuligt at lave kampe på det niveau til 35-årige Kessler.

Årsagen er det seneste halvandet års inaktivitet, der betyder, at Kessler i dag rangerer så lavt på bokseforbundenes ranglister, at der er lang vej til VM-titlerne.

- Jeg kommer virkeligt til at savne kampene med ham, men man kan jo næsten ikke sige, at man vil savne ham, for vi har jo stort set ikke haft ham i ringen, siger Brian Mathiasen.

- Der har været langt mellem snapsene. Det er jo ikke sådan, at der har været to kampe om året med ham de seneste 10 år.

- Og hvis der ikke er nogen kampe til ham, så må han jo stoppe, siger bokseeksperten.

Brian Mathiasen mener, at Kesslers promotor Team Sauerland har været på en svær opgave, efter at Sauerland i flere måneder har forsøgt at finde en modstander til danskeren.

Det er hverken lykkedes at overtale Ward eller Froch, som ud over Joe Calzaghe er de eneste boksere, som Mikkel Kessler har tabt til i sin lange professionelle karriere.

- Der er kun navnet, man kan sælge Kessler på.

- Det er svært at få Kessler ind i en stor VM-kamp, hvor der er et VM-bælte på spil, for han er ikke rangeret i forbundene grundet sin inaktivitet.

- Til maj er det to år siden, at han boksede sin seneste kamp, hvor han tabte til Froch.

- Det kunne være fantastisk med en rematch mod Froch eller Andre Ward. Froch ligger lige til højrebenet. Det vil være en kamp med masser af penge i, men hvis Froch ikke vil, så er det jo svært. Han skal jo også være motiveret.

- En rematch mod Froch eller Ward vil - selv uden en VM-titel på spil - sagtens kunne sælges.

- Det har været på tale med en kamp mod Lucian Bute eller Arthur Abraham, men Sauerland skal også passe på Abraham. Ham er der stadigvæk flere kampe i, og han vil tabe til Kessler. Så det er svært at sælge Kessler lige nu, siger Brian Mathiasen.

Bokseeksperten mener, at det er en af dansk idræts største navne, der nu indstiller sin karriere.

- Han er uden sammenligning den største bokser, Danmark nogensinde har haft. Han er af de største sportsfolk i dansk idrætshistorie, fastslår han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst