Boldbesiddende Eriksen ser lovende takter

Efter en lidt rodet start faldt Christian Eriksen og holdkammeraterne ind i Åge Hareides 3-5-2-formation.

Danmark - Island , venskabslandskamp Foto: Scanpix/Henning Bagger

Danmark - Island , venskabslandskamp Foto: Scanpix/Henning Bagger

Landsholdsspilleren Christian Eriksen er tilfreds med den måde, som han og de andre landsholdsspillere faldt ind i Åge Hareides 3-5-2-formation i nordmandens debut i torsdagens 2-1-sejr over Island.

- Jeg har et positivt indtryk, bestemt. Jeg synes, at det virker meget lovende på den måde, at når vi møder et meget stabilt 4-4-2-hold, så får vi meget plads at spille på. Det, synes jeg, vi udnytter i dag.

- Formationsskiftet er gået fint. Det var lidt rodet i starten, og man skulle lige finde sig til rette inde på banen. Det gjorde også, at vi kom i situationer, hvor vi var i ubalance, når vi tabte bolden. I starten af anden halvleg gik det rigtig godt, synes jeg, siger Eriksen.

Det var også i starten af anden halvleg, at Nicolai Jørgensen scorede de to mål, der var med til at sørge for en 2-1-sejr over Island. Eriksen havde næstsidste fod på Jørgensens anden scoring.

I det hele taget spillede Eriksen en solid kamp, hvor han fik masser af boldbesiddelse. Specielt i første halvleg lykkedes han med at forlade den offensive midtbane for at modtage bolden længere tilbage på banen.

Det gav ham flere muligheder for at sætte spillet, end han tidligere har haft på landsholdet.

- Jeg trækker ned for at få bolden. Sådan har det også været i de andre landskampe, når jeg ikke har fået bolden så langt fremme. Nu er der måske bare andre muligheder for at spille frem i banen, end der var før, siger Christian Eriksen.

I første halvleg var Tottenham-spilleren selv tæt på at score sit syvende landskampsmål, men målmanden reddede Eriksens frisparksforsøg til hjørnespark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.