Boligchef: Drop juletræet

Omstridt juletræ i Egedalsvænge kan tiltrække uromagere, hvis det sættes op, mener boligdirektør

Juletræet har været en årelang tradition i boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal. Men nu kan det tiltrække ballademagere. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Juletræet har været en årelang tradition i boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal. Men nu kan det tiltrække ballademagere. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

KØBENHAVN:Juletræet i det sociale boligbyggeri Egedalsvænge i Kokkedal bør droppes.

Det mener direktøren for boligselskabet 3B, Bent Frederiksen, der administrerer boligerne: Juletræet er blevet et symbol og kan blive en magnet for uromagere, lyder argumentet i Politiken.

- Nogen vil måske lave hærværk mod træet, pille det ned, sætte ild til det. Min anbefaling vil være, at vi skal overveje, om vi skal finde en anden måde at markere jul på.

- Der har været så meget presse på, at det kan blive en krigsskueplads, siger Bent Frederiksen til Politiken og understreger, at han kun kan rådgive bestyrelsen.

To demonstrationer

Udmeldingen kommer forud for en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften, hvor beboerne i Egedalsvænge skal forsøge at omgøre en tidligere beslutning fra den muslimsk dominerede bestyrelse om at aflyse årets juletræsfest med tilhørende grantræ.

Bent Frederiksen peger på, at der er lagt flyers i boligområdet fra de autonome grupperinger i Anti-Fascistisk Aktion, der opfordrer til demonstration på lørdag den 1. december i Egedalsvænge under mottoet "Stop racisterne".

Samme dag har organisationen Stop Islamiseringen af Danmark varslet demonstration i bebyggelsen.

Ingen julefred

Dermed ser det ikke ud til, at julefreden er på vej til Egedalsvænge i Kokkedal, hvor et muslimsk bestyrelsesflertal har vakt både national og international opmærksomhed ved at aflyse den årlige juletræsfest med gløgg og æbleskiver.

En underskriftindsamling blandt beboerne har ført til, at der skal være nyvalg til bestyrelsen onsdag aften. Og stemningen er alt andet end hjertelig i Egedalsvænge.

Politiken har således fået en kopi af en e-mail, der er blevet sendt rundt, og som direkte angriber den siddende formand Karin Hansen for at være "venner med racister og nynazister" og for at hade "islam og muslimer".

Samtidig har formanden fået knust ruder i sin lejlighed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.