Frederikshavn

Boligdirektør efter husstyrt: Godt det ikke gik værre

Beboere kaldt til stormøde tirsdag aften

Foto: Kim Dahl Hansen

Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Evakuerede beboere i den delvis sammenstyrtede beboelsesejendom Provst Dreslers Vej i Frederikshavn får muligvis i dag besked om, hvor de kan bo den kommende tid. Boligforeningen Vesterport, som ejendommen er en del af, vil orientere beboerne i eftermiddag.

- Det er klart, at vi ikke på nogen måde kan lade folk vende tilbage til deres lejligheder, før vi er helt sikre på, at det er trygt. Derfor er vi i gang med netop nu at sondere situationen i forhold til mulig genhusning, og det orienterer vi beboerne i de i alt 27 berørte lejemål om på et møde i eftermiddag, siger Steen Møller Andersen, direktør for boligforeningen Vesterport.

Mødet holdes kl. 14 mandag på Hotel Jutlandia, hvor de evakuerede i første omgang har fået tilbudt indkvartering.

Tirsdag aften er der stormøde i Sydbyens gildesal for alle beboere i afdeling Mølleparken på baggrund af ulykken.

Der er utryghed blandt alle beboere i afdelingen, for den sammenstyrtningsramte boligblok er kun en af flere, som står foran renovering eller kontrolleret nedrivning.

Afspærring ved ejendom

Boligforeningen sørger også for, at folk nu får mulighed for at købe noget tøj, så de kan klare sig, indtil de kan vende tilbage til deres lejligheder, som i øjeblikket afspærres af et vagtselskab af sikkerhedsmæssige hensyn.

En hel opgang i ejendommen styrtede sammen søndag ved 11-tiden, og to personer kom til skade. Efterfølgende er yderligere tre opgange rømmet af sikkerhedsmæssige årsager.

- Nu skal vi have overblik over, om der er sket et svigt i forbindelse med afstivningen af bygningen under renoveringen af ejendommen. Ansvaret for den opgave ligger hos entreprenøren NCC, siger Steen Møller Andersen.

Må bare ikke ske

Han priser sig lykkelig over, at ulykken ikke endte værre, og at der ikke var flere mennesker i ejendommen, da den kollapsede.

- Havde det været i dag, hvor huset jo ud over beboere også ville have været fyldt med håndværkere, så kunne det være gået meget værre. Men to tilskadekomne er under alle omstændigheder også for meget, og det her er en ulykke, der bare ikke må ske, siger Steen Møller Andersen.

Siden ulykken søndag formiddag har beboerne været indkvarteret enten på Hotel Jutlandia i Frederikshavn eller hos familie og venner.

Ifølge vicepolitikommissær Steen Hørlück fra lokalpolitiet i Frederikshavn har den 48-årige mand, som blev kørt på Aalborg Universitetshospital, brækket nogle ribben, mens den 30-årige kvinde, som blev kørt på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, har et brud på rygsøjlen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.