Boligejendomme er det nye investeringshit

Investorer strømmer mod boligudlejningsejendomme i Aalborg

Ejendommen C. V. Jessens Gade 5-9 i Aalborg er en af de ejendomme, der for nylig er blevet købet af en privat investor. Foto: Martin Damgård

Ejendommen C. V. Jessens Gade 5-9 i Aalborg er en af de ejendomme, der for nylig er blevet købet af en privat investor. Foto: Martin Damgård

AALBORG:Gode boligudlejningsejendomme i udvalgte dele af Aalborg er blevet det nye investeringshit blandt privatpersoner med penge på kistebunden.

- Vi mærker en stor interesse fra private for at investerer i boligejendomme, og vi har i andet halvår i år formidlet flere handler, end vi gjorde i hele 2011, fortæller Steen Royberg, der er erhvervsmægler hos Nybolig Erhverv i Aalborg, til NORDJYSKE Stiftstidende.

Det er det lave renteniveau, der har fået private investorer til at fokusere på boligejendomme som et sikkert sted at anbringe formuen.

- Indlån og sikre obligationer giver en rente på ned imod nul, og aktier og erhvervsobligationer opfatter denne type af investorer som for risikofyldte investeringsmuligheder, konstaterer Steen Royberg.

Giver attraktivt afkast

I den situation tilbyder velbeliggende boligudlejningsejendomme i Aalborg ifølge Steen Royberg et attraktivt alternativ.

- Disse ejendomme handles for øjeblikket til priser, der svarer til et afkast til køber på mellem fem og seks procent, og når køber samtidig kan finansiere 80 procent af købsprisen med et femårigt realkreditlån til godt to procent i rente, så er det klart, at der er tale om en meget fornuftig investering, siger han.

Fokus på lav risiko

Det er ikke alle typer af private boligudlejningsejendomme i Aalborg, der har investorernes interesse.

- Geografisk set koncentrerer interessen sig om ejendomme i Aalborgs vestby, i midtbyen og i Øgadekvarteret, siger Steen Royberg.

Og ejendommene skal være fuldt udlejede og i stabil drift.

- De private investorer vil have sikkerhed for en forudsigelig fremtidig pengestrøm og er derfor kun interesserede i ejendomme, hvor sælger historisk set kan dokumentere fuld udlejning, fortæller han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk